2018.03.18. 13:28

Nagy győzelem idegenben!

A két szomszédvár rangadójára mindkét fél nagyon készült, hangolt. A PASE együttesének lett volna miért visszavágnia, hiszen az Å‘sszel 2:1-es vereséget szenvedtek Iváncsán. A dunaújvárosiakat azonban mintha jobban nyomasztotta volna a tét, hiszen csapatunk az elsÅ‘ percektÅ‘l kezdve határozottabban és szervezettebben is futballozott.

A találkozó alaphangját a hideg idÅ‘járás mellett megadta Balogh László, aki a 8. percben, kihasználta az 'újvárosi' védelem nagy hibáját, és a Vaszócsik kapuson átszálló labdát az üres kapuba továbbította. Nem sokkal késÅ‘bb ismét Balogh volt a fÅ‘szereplÅ‘: A 20. percben Imrik szögletét követÅ‘en lövése magpattant Tóth Tiboron, becsapva Vaszócsikot, megduplázva csapatunk elÅ‘nyét.

A találkozó további alakulására igaz, hogy a PASE azért veszélyeztetett, próbált is felpörögni, ám ha kellett védÅ‘ink, és Dániel kapus is remekül oldották meg a feladatukat.

A mozgalmas elsÅ‘ játékrész forgatókönyvéhez tartozik még, hogy Balogh a 35. percben Cseszneki beadásából befejelte a harmadik, mindent eldöntÅ‘ gólunkat. Bár két perccel késÅ‘bb szépített a dunaújváros: Egy szöglet után Tóth Tibor a számára jobbik kapuba talált...

A fordulást követÅ‘en fegyelemzetten és maszívan állt csapatunk a lábán (Balogh ráadásul lÅ‘tt egy lesgólt is), ez pedig egyáltalán nem feküdt a hazaiaknak, akik becsületbÅ‘l mentek ugyan elÅ‘re, de jelentÅ‘s átütÅ‘erÅ‘ nélkül.

A vége 3:1, és egy nagyszerű gyÅ‘zelem! Nem is beszélve arról, hogy a két csapat között immáron mindössze 2 pont a differencia a táblázaton!

Gratulálunk a csapatnak, Hajrá Iváncsa!

Összeállításunk: Dániel, Balogh, Kertai, Fekecs, Imrik (Berényi Balázs a 80. percben), Varga (Kónya Krisztián a 87. percben), Szauter, Pribék, Aradi, Folmer, Cseszneki (Majláth Henrik a 68. percben).

 

(A borítókép: Dunaújváros Online)