2018.03.18. 13:28

Nagy győzelem idegenben!

A két szomszédvár rangadójára mindkét fél nagyon készült, hangolt. A PASE együttesének lett volna miért visszavágnia, hiszen az ősszel 2:1-es vereséget szenvedtek Iváncsán. A dunaújvárosiakat azonban mintha jobban nyomasztotta volna a tét, hiszen csapatunk az első percektől kezdve határozottabban és szervezettebben is futballozott.

A találkozó alaphangját a hideg időjárás mellett megadta Balogh László, aki a 8. percben, kihasználta az 'újvárosi' védelem nagy hibáját, és a Vaszócsik kapuson átszálló labdát az üres kapuba továbbította. Nem sokkal később ismét Balogh volt a főszereplő: A 20. percben Imrik szögletét követően lövése magpattant Tóth Tiboron, becsapva Vaszócsikot, megduplázva csapatunk előnyét.

A találkozó további alakulására igaz, hogy a PASE azért veszélyeztetett, próbált is felpörögni, ám ha kellett védőink, és Dániel kapus is remekül oldották meg a feladatukat.

A mozgalmas első játékrész forgatókönyvéhez tartozik még, hogy Balogh a 35. percben Cseszneki beadásából befejelte a harmadik, mindent eldöntő gólunkat. Bár két perccel később szépített a dunaújváros: Egy szöglet után Tóth Tibor a számára jobbik kapuba talált...

A fordulást követően fegyelemzetten és maszívan állt csapatunk a lábán (Balogh ráadásul lőtt egy lesgólt is), ez pedig egyáltalán nem feküdt a hazaiaknak, akik becsületből mentek ugyan előre, de jelentős átütőerő nélkül.

A vége 3:1, és egy nagyszerű győzelem! Nem is beszélve arról, hogy a két csapat között immáron mindössze 2 pont a differencia a táblázaton!

Gratulálunk a csapatnak, Hajrá Iváncsa!

Összeállításunk: Dániel, Balogh, Kertai, Fekecs, Imrik (Berényi Balázs a 80. percben), Varga (Kónya Krisztián a 87. percben), Szauter, Pribék, Aradi, Folmer, Cseszneki (Majláth Henrik a 68. percben).

 

(A borítókép: Dunaújváros Online)