2018.08.05. 19:54

Nagyszerű bajnoki rajt!

Szép számú nézőközönség előtt, nagy nyári melegben fogadtuk a Budapest Honvéd második csapatát. Domján Attila kezdőtizenegyében az új fiúk közül egyedül Madarász Bence kapott kezdőként lehetőséget, mégpedig a jobbhátvéd posztján. Összeállításunk a következő volt: Dániel - Madarász, Aradi, Kertai, Fekecs - Pribék, Büki (Bognár 80.), Cseszneki (Szauter, 85.), Folmer (szántó G., 59.), Varga B. - Balogh L. (Nem lépett pályára: Huszty, Illés, Berényi, Bartha).

Tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó. Igazán mezőnyfölényt egyik gárda sem tudott kialakítani, viszont mindent elmond az első félidőről, hogy a Honvéd lényegében komoly lehetőség nélkül játszotta le az első 45 percet. Iváncsai részről ellenben több ígéretes akció is végigfutott a pályán, mígnem a kimondottan agilisen játszó Cseszneki a 34. percben jobb oldalról befelé cselezte magát, és az elkéső védők lába, valamint a tehetetlen kapus mellett a hálóba helyezett (1-0). Megérdemelt vezetés volt.

A félidő végéig akár meg is duplázhatta volna előnyét a csapat: Főleg Büki járt közel a gólhoz, a tizenhatosról leadott lapos lövése viszont elkerülte a kaput.

A folytatásra egy fokozattal próbált feljebb kapcsolni a Honvéd, el is jutott többször az iváncsai kapu elé, ugyanakkor ezekkel a helyzetekkel Dániel kapust így sem dolgoztatták még meg igazán. Amint a vendégek lendülete alább hagyott, egy villámgyors hazai kontra végén Pribék nagyszerű kiugratásából Balogh 1 az 1-ben vezethette rá a labdát a rutinos Ivan Lovricra, majd addig-addig kevergetett, míg a kapuval szemben leadott lapos lövése a kapufa segítségével utat talált a kispestiek hálójába (2-0).

A második gól lényegében lezárta a találkozót, bár a hajrában Dánielnek egy közeli, lapos lövésnél óriási védéssel kellett megőriznie kapuját a bekapott góltól. Az utolsó percekben viszont érkezett a kegyelemdöfés: A pár perccel korábban beszálló Szauter kevergetett a jobb oldalon, lecselezte magát a vonalig, laposan középre lőtt labdájára bedig a balról átkeveredő Varga Bence a legjobb ütemben érkezett, és az ötösön belülről a hálóba pörgetett. (3-0)

Abszolút megérdemelt győzelem volt, és reméljük egy nagyon szép őszi szezont alapozott meg ezzel a csapat!

HAJRÁ IVÁNCSA!

Iváncsa KSE - Bp. Honvéd II. 3:0 (1:0)
Gólszerzők:
Cseszneki 34., Balogh L. 69., Varga B. 90.