2020.08.17. 22:33

Negyedszer is győzelem!

"Vasárnap a három forduló után 6 ponttal álló Szekszárdi UfC csapatát fogadtuk. Sajnos Pribékre és a 3 meccsen 4 gólt szerző Vallejosra sérülés miatt nem számíthattunk, továbbá még Greksa sincs bevethető állapotban. Nehéz mérkőzésre készültünk, mivel az ellenfélről szerzett információk alapján egyértelműen erősödtek a vendégek és jó teljesítményt nyújtottak az eddigi szezonban. Ennek ellenére, hazai pályán természetesen nem is lehetett más célunk, mint a győzelem!

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Domokos, Szellák (Nichenko 85p.), Gera - Tóth Z., Balogh(Suszter 73p.), Cseszneki (Villám 61p.). összeállításban játszott.

Aktívan kezdtek a csapatok, a játéké volt a főszerep, ezért lüktető volt a mérkőzés. Az  első vendég próbálkozás egy 45 méteres ívelés volt, de 2-3 méterrel elkerülte a kapunkat,majd mi veszélyeztettünk egy szöglet után , de végül felszabadítottak a vendégek. Pár perc múlva egy középpályás labdavesztésünk után végig vitt kontra végén ,,törte el” a labdát a vendégek támadója 10 méterről nagy helyzetben.

Fokozatosan átvettük a játék irányítását és ez már helyzetekben is megmutatkozott. A 14. percben Tóth forgatta meg ellenfelét majd pontos beadásából Balogh közel járt a vezetés megszerzéséhez. Két perc múlva Cseszneki járt közel a gólhoz, majd ismét Balogh fejelt kevéssel kapu mellé szorongatott helyzetből. Tíz perc múlva egy szép összjáték végén Domokos bombázott fölé. A 36. percben egy nagyszerű Fekecs-Gera kisjáték végén a beadásból Balogh fejjel veszélyeztetett. A 40. percben a vendégek nagy bedobása utáni csúztatást húzta le magabiztosan Prokop.

A félidő utolsó percében egy szemre is tetszetős egyérintős támadás végén Balogh lekészítéséből Szellák 16 méterről szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot. (1:0) Lélektanilag a legjobb pillanatban szereztünk vezetést!

A második félidő első lehetősége is csapatunk előtt adódott a 48. percben, ekkor Tóth forgatta meg védőjét, majd lekészítéséből Cseszneki lőtt fölé 16 méterről. Pár perc múlva Domokos 20 méteres életerős lövése suhant el a hosszú kapufa mellett. Tíz perccel később ismét Tóth kevergetett, majd Gerához továbbított, akinek lövése egy védőn megpattanva a kapufán csattant. Nem sokkal később egy beadást Balogh nagyszerűen vett át mellel, már csak a kapussal áll szemben, de a vendégek hálóőre bravúrral hárított.

Az utolsó tíz perc egy őrült rohanásba ment át. Félő volt,hogy a kihagyott helyzetek nehogy pontvesztésbe kerüljenek. A vendégek ekkor már mindent egy lapra tettek fel és a 82. percben nagyon közel voltak az egyenlítéshez. Ekkor egy pontos szöglet végén 5 méterről fejeltek centikkel a felső sarok mellé - Hatalmas egyenlítési lehetőség volt!

A fellazuló vendég védelem mellett két alkalommal is lezárhattuk volna a mérkőzést. A 85. percben egy indítást Tóth csúsztatott Villám elé aki hajszál pontosan centerezett a 17 éves Suszter elé, sajnos fiatal játékosunk öt méterről hatalmas helyzetben hibázott. A 90. percben megint ő kapott jó labdát Villámtól, de az átvétel nem volt tökéletes, így beérték a védők.

Az utolsó percre is maradt izgalom, ekkor egy szabadrúgás végén Prokop védte a vendégek fejesét.

Azt kaptuk az ellenféltől amire felkészültünk: Nagyon megszervezték a védekezésüket, de a támadásokról sem mondtak le. Keményen, de kulturáltan futballoztak és főleg a labdaszerzések utáni gyors átmenetekkel és sok íveléssel próbáltak veszélyt jelenteni a kapunkra. Szerencsére védelmünk stabil lábakon állt, de mivel több alakalommal is hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, ezért az utolsó sípszóig benne volt a levegőben a vendég csapat pontszerzése is.

Sok sikert kívánunk a Szekszárd csapatának, és természetesen jár az elismerés csapatunknak is, mivel értékes győzelmet arattunk egy nagyszerű csapat ellen!" - Bozai Attila