2020.06.15. 09:16

"Nehezen és lassan teltek a hetek..."

Domján Attilát kérdezve igyekeztünk összefoglalni a futball-nélküli hónapokat, majd kitértünk az új idény eleji munkára is. 

Milyen volt futball nélkül az elmúlt időszak? 

"Nehezen és lassan telt el! Megpróbáltam kihozni belőle a legjobbat. Sokat voltunk együtt a családdal, ami nem jellemző a normál életvitelben. Foci is volt bőven, a fiammal például sokat edzettünk.

 

Van-e hiányérzeted az NB3-as bajnoki idény beszüntetése miatt? 

"Jó pozícióban voltunk a tavasz kezdetén. Úgy érzem, hogy sikeres volt a felkészülésünk, lassan teljes lett volna a keret, mert a sérültjeink pont bekapcsolódtak a közös munkába. Negyedik helyünket minimum megtartottuk volna akkor is, ha befejeződik a szezon!"

 

A kényszerszünet után hogyan tartottátok a kapcsolatot a játékosokkal? Biztosan kaptak feladatokat, milyen jellegűeket? 

"Május végéig adtuk az egyéni edzéseket a játékosoknak. Mint minden klubnál ebben a helyzetben, nálunk is a szintentartás volt az elsődleges feladat. Közben telefonon és írásban is érdeklődtem az aktuális állapotokról. Arra ugyanis nincs lehetőségünk, hogy mérjük a játékosokat. Felnőtt emberekről beszélünk, akik tudják, saját érdekük, hogy megfelelő állapotban legyenek!"

 

A csapat egy évzáró keretein belül már találkozott, mikor kezdődik a tényleges munka?

"Június 15-én, hétfőn találkozunk a csapattal. Az első héten három edzésünk lesz. Utána fokozatosan emeljük az edzésszámot és a terhelést. Különleges feladat lesz, mert a nyári felkészülésünk lényegesen rövidebb szokott lenni."

 

Lesz változás a keretben? Lehet már tudni érkezőkről/távozókról? 

"Lesz mozgás a keretben. Már eldőlt, hogy távozik Zabari Dávid, aki NB2-es lehetőséget kapott; Nagy Richárd és Killer Máté nem tudja a jövőben összeegyeztetni magánéletbeli elfoglaltságával az edzéseket; Nyúl Krisztián és Schener Bálint pedig a több játéklehetőség reményében vált.

Az érekzők oldalán van három játékos, aki szóban elígérkezett hozzánk, de neveket az átigazoló lap aláírása után szeretnék csak mondani."

(Borítókép: Varga Luca)