2020.05.05. 09:19

Nem folytatódik a bajnokság! - Hivatalos!

Mint azt a minap már megemlítettük, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntött a hazai futballélet folytatásáról. Az MLSZ-döntés értelmében a férfi első osztály küzdelmei, a Magyar-kupa, valamint a női első osztályban a Bajnokok Ligájába való kvalifikációról döntő mérkőzéseket rendezik meg. 

Az MLSZ honalpja az alábbi módon kommentált az NB III-as bajnokságok kapcsán: 

"A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg.

Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet.

A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai." 

 

Klubunknál így a továbbiakban abszolút a Magyar Labdarúgó Szövetség iránymutatását követve kezdődik majd újra a közös munka!