2020.12.10. 09:20

Nem várt eredmény az Újpest II. ellen!

A csapatunkat az ősz közepén elérő koronavírus-járvány miatt decemberre halasztott Újpest FC II. elleni találkozóval zártuk a szezon első felét. Célunk nem is lehetett más, mint a győzelem megszerzése, még úgy is, hogy csapatunk több sebből is vérzett: Eltiltások (Aradi, Fekecs, Csaba D. is az utolsó pillanatban vállalta a játékot), sérülések (Greksa, Szauter), és munkahelyi elfoglaltság miatt (Balogh, Szellák) is hiányoztak játékosok, így a ’kis padra ’ az U17-es és U19-es csapatainkból hívtunk fel fiatalokat.

Az Ordasi – Madarász, Villám, Varga B., Csaba D. (Hujber) – Domokos, Pribék – Cseszneki (Suszter), Gera (Somogyvári M.), Vallejos – Tóth Z (Schnierer) összeállításban kezdtünk. Már az első percben az újpesti védelem mögé kerülő Madarász kemény, centerezése a kapus kezei között halt el. A folytatásban labdabirtoklási fölényben futballoztunk, kezdeményező szerepben, a vendégek nem igazán okoztak riadalmat Ordasi kapuja előtt, mégis, a semmiből vezetéshez jutottak a 24. percben: Kapusunk lehúzott egy szöglet utáni, gyenge fejest, majd óriási balszerencse, nagy igyekezetében (már az indítást kereste) saját kapujába ejtette/dobta (?) a labdát – Ritkán látható, peches gól volt. (0-1)

A sokkoló találat ellenére szinte egyből, az első támadásból egyenlíthettünk volna, miután Cseszneki védelem mögé löbbölt labdája Vallejost találta meg, aki a tizenhatoson belül, még a levegőből kapura tette a labdát, de az sajnos kifelé jött a felső lécről (…) Pár perccel később Csaba D. Gerával játszott össze a bal oldalon, ám középre tett labdájára nem érkezett senki. Pár pillanat múlva már Gera lőhetett kapura a tizenhatoson belülről, ám életerős lövése a kapu fölé szállt.

Hiába a mezőnyfölény, a találkozó egészére sajnos igaz lett, hogy a befejezéseinkbe, az utolsó passzainkba a kapu előtt rendre hiba csúszott, a vendégek pedig kíméletlenül megbüntettek ezekért a lehetőségeinkért! 
Az első csapást még az első félidő hajrájában bevitték, amikor is egy labdaszerzést követő, gyors ellentámadást, a balról befelé húzódó Hulicsár fejezett be góllal. (0-2)

A szünet után próbáltunk változtatni, magasabb fokozatra kapcsolni. Be is szorítottuk tizenhatosuk előterére a vendégeket, ám Tóth fejes a rövid oldalon, Vallejos kellemetlen távoli lövése, vagy egy szép összjáték végén a befelé húzódó Madarász életerős lökete sem kötött ki a hálóba... A támadásokra összpontosító csapatunk, ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyre több helyet és területet hagyott az ellenfél kontráinak: A 72. percben a tizenhatoson belülre betörő Eckl lövése egy ilyen ellentámadás után, úgy pattant egy becsúszó lábon, hogy azt már Ordasi sem érhette el. (0-3)

A harmadik gól végképp elöntötte az érdemi kérdéseket. A találkozó forgatókönyvéhez hozzátartozik még Villám kiállítása, akit második sárga lapjával küldött le a pályáról Tóth Tamás játékvezető.

Sajnos ezen a meccsen semmi nem sikerült a kapu előtt, és bár bánkódhatunk az elszalasztott három pont miatt (rosszabb gólkülönbséggel így is éppen hogy lemaradtunk az őszi dobogóról), készülhetünk a tavaszi szezonra, amikor is igazán nagy jelentősége lesz minden egyes találkozónak a végelszámolást illetően!

 

HAJRÁ IVÁNCSA!