2021.03.04. 12:42

Örömteli utánpótlás sikerek!

Örömmel számolunk be arról, hogy U17 és U19-es csapataink az elmúlt évekhez képest immáron a tabella első feléhez tartoznak az MLSZ által szervezett regionális bajnokság közép-nyugati csoportjában:

A jelenleg is futó szezonban, a tavaszi szezon kezdetén U19-es csapatunk a 18 forduló után az előkelő, harmadik helyen áll, 5 egységgel megelőzve a rangos utánpótlás-nevelő egyesületnek számító székesfehérvári Főnix Gold FC-t. A szerdai napon Rauf Dávid edző vezetésével az ebben az osztályban tapasztalt együttesnek számító Ikarus-Maroshegy gárdáját múlták felül egy nagy iramú és színvonalú találkozó, 1-0 arányban. ’19-es’ fiataljaink, amennyiben így folytatják, jó eséllyel pályázhatnak akár a dobogós helyezésre – Legalábbis szépen-lassan, de elkezdhetnek reménykedni benne.

Szintén szerdán lépett pályára U17-es együttesünk, neves ellenfele, a Veszprém FC USE otthonában. A patinás utánpótlás-műhelyként ismert veszprémiek igazi mumusaink ezen a szinten, hiszen még eddig egyetlen korosztályunk sem tudott nyerni a magyar labdarúgás jelenének többek között Lang Ádámot is adó klub ellen – Egészen szerdáig!

A Nagy Ákos edzette csapatunk 2:0-ás győzelemmel mindhárom pontot elhozta Veszprémből!
’17 éveseink’ jelenleg negyedikek a tabellán, ahol a harmadik és a hatodik helyezett között mindössze 5 egység a különbség! A szezon eddigi részét tekintve kiélezett versenyfutásra lehet számítani ebben a bajnokságban is (...)

Utóbbi találkozó talán újfent rámutatott arra, hogy bizony jó úton járunk utánpótlásunk terén. Elő sorban most arra gondolunk, hogy ezek a találkozók 1-2 évvel ezelőtt eléggé egyoldalúak voltak, és nem a mi javunkra (…) Ha játékban, vagy a labda birtoklásában el is maradunk nagyobb nevű riválisainktól, az egyre szervezettebben és egységesebben játszó csapataink, a teljesítménye immáron eredménnyel is párosul.

Zárszóként, talán nem túlzás elhasználnunk két a futball-közhelyet sem: "A győzelmet nem szükséges megmagyarázni"; „A siker, mint ismert, az egyik legjobb ösztönző”!

 

 

Gratulálunk a fiataloknak, és további sikeres tavaszi szezont kívánunk!