2020.11.23. 09:45

Pont nélkül távoztunk Kecskemétről!

Sajnálatos módon az őszi szezon egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját zárt kapuk mögött kellett játszaniuk a csapatoknak, ám ez nem befolyásolta a felek motivációját.

Két jól felkészített, szervezetten futballozó csapat találkozott egymással, amelyek játékán, már a találkozó elején érezhető volt, hogy kölcsönösen tisztelik a másikat.

Aktívabban kezdtük a találkozót, többet birtokoltuk, járattuk a labdát, ám ez a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, komoly helyzetig nem sikerült eljutni.

A meccs első lehetősége egy Cseszneki-átlövés volt az 5. percben, amelyet egy perccel később, Ordasi kapuja előtt egy gyenge Tóth D. fejes követett.

Alig pár pillanattal később a tizenhatoson belülre lendületesen betörő Madarász okozott ijedelmet a hazaiak körében, ám jobbhátvédünk keresztbe ellőtt labdája nem talált társat. Nem sokkal később még Tóth előtt is adódott egy ígéretesnek tűnő sanszunk Cseszneki beívelése után, ám Tóth miután megteremtette magának a lövőhelyzetet, a lövést már nem sikerült veszélyesen kiviteleznie – Hasonlóan gyengécske kísérlettel jelentkezett a túloldalon Pantelisz is.

Ezt követően a félidő túlnyomó részében mezőnyben gyűrték egymást a felek, komoly ziccerig nem jutottak a csapatok, inkább távolabbi lövésekkel próbálkoztak. Az első játékrész végén éppen egy ilyen lövés Domokostól tornáztatta meg Mészáros kapust, aki kisebb üggyel-bajjal, de kitolta szögletre Domokos bal felső sarokba tartó labdáját.

 

A szünetben inkább a hazaiak lehettek elégedetlenebbek a látottakkal, ezt jelzi, hogy kettőt is cseréltek.  

A találkozóra igaz volt, hogy éreznie lehetett, hogy egy gól mindent eldönthet. Ezt a gólt, az 52. percben csak Tóth Zoltánon múlt, hogy nem mi szereztük meg, aki egy gyors labdajáratást követően Madarász lapos centerezésére érkezett a hosszún, nagy lendülettel, ám a kapu torkából fölé vágta a labdát – Óriási sansz volt!

Tóth ziccere mintha óvatosságra intette volna a hazaiakat, akik a zárt védekezést választották ezt követően, ellentámadásaikban pedig nem maradt különös átütőerő.

A 61. percben már a háló is rezdült: Egy jobb oldali Cseszneki-szabadrúgást csúsztatottunk meg, a labda a hosszún érkező Varga elé került, aki ugyan a hálóba pofozta a játékszert, a partjelző lest intett, így a gól ezúttal is elmaradt.

A játékrész derekán, ha nem is egy kidolgozott támadás vagy egy átlövés végén, de felső lécig is eljutottunk, miután Domokos lecsúszó középre adása furcsa ívet véve, a felső léc tetején csattant.

Az utolsó percekben még Domokos próbálkozhatott egy labdaszerzést követő, távoli lövéssel, ami nem sikerült olyan veszélyesre sajnos, mint az első félidőben.

Amikor pedig, már talán a játékosok is elkönyvelték a döntetlent, bebizonyosodott újra, hogy a futball bizony tud igazságtalan lenni: A két perces ráadás elején a vendégek (ebben a játékrészben kis túlzással először) kerültek a tizenhatosunkon belülre, amikor jobb oldalról szögletet rúghattak; a rövid oldalon megcsúsztatott labda a hosszún Gál Szabolcsot találta meg, aki közelről a kapuba talált. (1-0)

Csapatunk a találkozó zömében fölényben futballozott, kontrollálta is a mérkőzést, ám a legvégén mégis pont nélkül távoztunk Kecskemétről - Legalább az egy pontra rászolgáltunk volna!

 

Kecskeméti TE – Iváncsa KSE 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gál Sz. (91.)
Sárga lap: Puskás G. (27.), Szalai (65.), Károly (68.) illetve Madarász (63.)
Piros lap: -

Kecskemét: Mészáros - Grünwald, Károly (Puskás Z., 84.), Tóth D., Szalai (Asztalos, 86.), Vágó, Ludasi, Puskás G., Pantelis (Jakab, 46.), Gál Sz., Constantinescu (Gábor Lukács, 46.). Vezetőedző: Gombos Zsolt

Iváncsa: Ordasi - Madarász, Varga B., Aradi, Fekecs, Pribék, Domokos, Cseszneki, Szellák (Gera D., 65.), Tóth Z. (Vallejos, 82.), Balogh L. Vezetőedző: Domján Attila