2020.11.23. 09:45

Pont nélkül távoztunk Kecskemétről!

Sajnálatos módon az Å‘szi szezon egyik, ha nem a legnagyobb rangadóját zárt kapuk mögött kellett játszaniuk a csapatoknak, ám ez nem befolyásolta a felek motivációját.

Két jól felkészített, szervezetten futballozó csapat találkozott egymással, amelyek játékán, már a találkozó elején érezhetÅ‘ volt, hogy kölcsönösen tisztelik a másikat.

Aktívabban kezdtük a találkozót, többet birtokoltuk, járattuk a labdát, ám ez a mezÅ‘nyfölény meddÅ‘nek bizonyult, komoly helyzetig nem sikerült eljutni.

A meccs elsÅ‘ lehetÅ‘sége egy Cseszneki-átlövés volt az 5. percben, amelyet egy perccel késÅ‘bb, Ordasi kapuja elÅ‘tt egy gyenge Tóth D. fejes követett.

Alig pár pillanattal késÅ‘bb a tizenhatoson belülre lendületesen betörÅ‘ Madarász okozott ijedelmet a hazaiak körében, ám jobbhátvédünk keresztbe ellÅ‘tt labdája nem talált társat. Nem sokkal késÅ‘bb még Tóth elÅ‘tt is adódott egy ígéretesnek tűnÅ‘ sanszunk Cseszneki beívelése után, ám Tóth miután megteremtette magának a lövÅ‘helyzetet, a lövést már nem sikerült veszélyesen kiviteleznie – Hasonlóan gyengécske kísérlettel jelentkezett a túloldalon Pantelisz is.

Ezt követÅ‘en a félidÅ‘ túlnyomó részében mezÅ‘nyben gyűrték egymást a felek, komoly ziccerig nem jutottak a csapatok, inkább távolabbi lövésekkel próbálkoztak. Az elsÅ‘ játékrész végén éppen egy ilyen lövés Domokostól tornáztatta meg Mészáros kapust, aki kisebb üggyel-bajjal, de kitolta szögletre Domokos bal felsÅ‘ sarokba tartó labdáját.

 

A szünetben inkább a hazaiak lehettek elégedetlenebbek a látottakkal, ezt jelzi, hogy kettÅ‘t is cseréltek.  

A találkozóra igaz volt, hogy éreznie lehetett, hogy egy gól mindent eldönthet. Ezt a gólt, az 52. percben csak Tóth Zoltánon múlt, hogy nem mi szereztük meg, aki egy gyors labdajáratást követÅ‘en Madarász lapos centerezésére érkezett a hosszún, nagy lendülettel, ám a kapu torkából fölé vágta a labdát – Óriási sansz volt!

Tóth ziccere mintha óvatosságra intette volna a hazaiakat, akik a zárt védekezést választották ezt követÅ‘en, ellentámadásaikban pedig nem maradt különös átütÅ‘erÅ‘.

A 61. percben már a háló is rezdült: Egy jobb oldali Cseszneki-szabadrúgást csúsztatottunk meg, a labda a hosszún érkezÅ‘ Varga elé került, aki ugyan a hálóba pofozta a játékszert, a partjelzÅ‘ lest intett, így a gól ezúttal is elmaradt.

A játékrész derekán, ha nem is egy kidolgozott támadás vagy egy átlövés végén, de felsÅ‘ lécig is eljutottunk, miután Domokos lecsúszó középre adása furcsa ívet véve, a felsÅ‘ léc tetején csattant.

Az utolsó percekben még Domokos próbálkozhatott egy labdaszerzést követÅ‘, távoli lövéssel, ami nem sikerült olyan veszélyesre sajnos, mint az elsÅ‘ félidÅ‘ben.

Amikor pedig, már talán a játékosok is elkönyvelték a döntetlent, bebizonyosodott újra, hogy a futball bizony tud igazságtalan lenni: A két perces ráadás elején a vendégek (ebben a játékrészben kis túlzással elÅ‘ször) kerültek a tizenhatosunkon belülre, amikor jobb oldalról szögletet rúghattak; a rövid oldalon megcsúsztatott labda a hosszún Gál Szabolcsot találta meg, aki közelrÅ‘l a kapuba talált. (1-0)

Csapatunk a találkozó zömében fölényben futballozott, kontrollálta is a mérkÅ‘zést, ám a legvégén mégis pont nélkül távoztunk KecskemétrÅ‘l - Legalább az egy pontra rászolgáltunk volna!

 

Kecskeméti TE – Iváncsa KSE 1-0 (0-0)
GólszerzÅ‘: Gál Sz. (91.)
Sárga lap: Puskás G. (27.), Szalai (65.), Károly (68.) illetve Madarász (63.)
Piros lap: -

Kecskemét: Mészáros - Grünwald, Károly (Puskás Z., 84.), Tóth D., Szalai (Asztalos, 86.), Vágó, Ludasi, Puskás G., Pantelis (Jakab, 46.), Gál Sz., Constantinescu (Gábor Lukács, 46.). VezetÅ‘edzÅ‘: Gombos Zsolt

Iváncsa: Ordasi - Madarász, Varga B., Aradi, Fekecs, Pribék, Domokos, Cseszneki, Szellák (Gera D., 65.), Tóth Z. (Vallejos, 82.), Balogh L. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila