2018.10.29. 11:34

Pontszerzés a DPASE ellen!

A megyei rangadón még mindig több maródi, vagy nem teljesen egészséges játékosa volt Domján Attilának, így a kezdőcsapatunk a következő volt: Dániel - Madarász, Aradi, Kertai, Fekecs, Pribék, Szántó (Bartha, 78.), Bognár B. (Berényi, 58.), Cseszneki, Huszty (Varga B., 46.), Balogh L (A kispadon ült még: Illés, Kovács, Folmer)

Jól kezdtük a találkozót, többet birtokolzuk a labdát, a Dunaújváros tizenhatosan előtt is sok időt töltöttünk, és ha nem is alakítottunk ki ziccereket, irányítottunk.

A meccs képe viszont megváltozott azt követően, hogy a 24. percben Tóth Tibor egy élesen kapura tekert bal oldali szögletrúgás után, a Dánielről lecsorgó labdát a hálóba továbbította. (1-0) Talán még kapusunkat is meglepte, hogy az újvárosiak a szögletet kapura tették - A későbbiekben viszont nem egy ilyet láthattunk még, szerencsére azokból nem lett ekkora gond.

A bekapott gól láthatóan megzavarta a csapatot, és akár a hazaiak kis szerencsével (Igaz, még 0:0-nál is volt egy újvárosi kapufa) növelhették volna előnyüket, ám mivel nem tették, a szünetben rendezhettük a sorokat.

Sikerült is, és a cserék is új lendületet adtak a csapatnak. A második játékrész többynire a DPASE térfelén zajlott, és érezni lehetett, hogy érik az egyenlítés.

Erre a hajráig kellett várni, amikor is a csereként beszálló Bartha első labdaérintései egyikéből remekül centerezett Balogh László fejére, csatárunk pedig szép mozdulattal fejelt a kapuba. (1-1)

Az utolsó percekben nagy erőket mozgosítottunk a győztes gól megszerzéséért, ellenfelünk is próbált megújulni. Varga Bence akár el is dönthette volna a találkozót, ha közelről leadott lapos lövése nem akad el a kapusban... Mivel azonban újabb gól már nem esett, maradt a döntetlen. 

Az egy pontnak az első félidőben látottak alapján örülhetünk is, ugyanakkor a második félidőben mutatott játék miatt talán van miért bosszankodnunk!

Folytatás egy hét múlva, amikor is a tabellán második Szeged-Grosics Akadémia érkezik Iváncsára.

(Borítókép: Dunaújváros Online)