2021.03.02. 08:32

Pontvesztés a tavaszi rajton!

Vasárnap a 22. fordulóval folytatódott az NB III-as bajnokság. Csapatunk hazai pályán a HódmezÅ‘vásárhelyi FC-t fogadta. KülönbözÅ‘ okok miatt több hiányzónk is volt, így Ordasi, Szauter, Cseszneki, Gera, Vallejos játékára sem számíthatott a szakmai stáb, ráadásul Greksa és Csaba D. is csak a héten tudott bekapcsolódni a  csapatedzésekbe.

A mérkÅ‘zést a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék (Horváth B.), Domokos, Szellák, Fodor (Suszter)-Tóth, Balogh L. összeállításban kezdtük. Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már a 2. percben egy formás támadás végén Madarász beadását mentették a védÅ‘k Balogh elÅ‘l. Öt perccel késÅ‘bb egy labdaszerzést követÅ‘en Domokos gurított nagy helyzetben 10 méterrÅ‘l a kapu mellé, majd nem sokkal késÅ‘bb egy szögletet követÅ‘en ismét Å‘ próbálkozott 16 méterrÅ‘l, de a vendégek kapusa bravúrral védett.

A 35. percben Tóth-Fodor-Domokos volt a labda útja, de utóbbi lövése fölé szállt. A félidÅ‘ vége elÅ‘tt az agilis Tóth Zoltánt rántották le a 16-oson belül, a jogos büntetÅ‘t Balogh László magabiztosan értékesítette. (1:0)

Az elsÅ‘ félidÅ‘ben csapatunk hatalmas fölényben futballozott, de a végjáték pontatlansága miatt csak büntetÅ‘bÅ‘l tudtunk betalálni. A vendégek szervezetten védekeztek, kevés területet hagytak csapatunknak, de a kapunkra jóformán semmilyen veszélyt nem jelentettek.

A második félidÅ‘ben sem változott a játék képe, továbbra is csapatunk irányította a mérkÅ‘zést és több lehetÅ‘ségünk is volt az újabb találat megszerzésére. ElÅ‘bb Szellák remek labdájával Tóth  egyedül törhetett kapura, de lövését egy visszafutó védÅ‘ az utolsó pillanatban blokkolta. Nem sokkal késÅ‘bb Fodor kétszer is közel járt a gólhoz, de a vendégek kapusa mindkétszer hárítani tudott. Sajnos csapatunk elkényelmesedett, úgy tűnt hiányzik a kellÅ‘ koncentráció, és mivel nem zártuk le a mérkÅ‘zést, jött a keserű pirula. A 70. percben az elsÅ‘ veszélyes kontrát szépen végigvitték a vendégek és Gyüre révén kiegyenlítettek. (1:1)

A váratlan egyenlítés egyértelműen megfogta a csapatot és közel tíz percbe tellett, hogy ismét felpörögjünk. Nagy erÅ‘ket mozgósítottunk a gyÅ‘ztes találat megszerzéséért, amihez több alkalommal is  megvoltak a lehetÅ‘ségek. ElÅ‘bb Domokos 20 méteres lövését védte a vendégek kapusa, majd egy tűzijáték végén többször is közel jártunk a gólhoz, de nem sikerült betalálnunk. A gyÅ‘ztes találathoz a 91. percben Balogh járt közel, de fejese centikkel elkerülte a kaput, így maradt a pontosztozkodás!

Csak magunknak tehetünk szemrehányást a gyÅ‘zelem elmaradása miatt, hiszen az egész mérkÅ‘zés során hatalmas fölényben játszottunk, folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, és a vezeté megszerzése után megvoltak a lehetÅ‘ségeink a mérkÅ‘zés lezárására (...) Mivel ezt nem tettük meg, a futball megbüntetett bennünket, és az ellenfél egyetlen kapura lövésével elvitte az egyik pontot.

A HódmezÅ‘vásárhely csapatának további sok sikert kívánunk! Csapatunkra pedig újabb nehéz feladat vár hétvégén a Szekszárd otthonában!

(Borítókép: Varga Luca)