2021.03.02. 08:32

Pontvesztés a tavaszi rajton!

Vasárnap a 22. fordulóval folytatódott az NB III-as bajnokság. Csapatunk hazai pályán a Hódmezővásárhelyi FC-t fogadta. Különböző okok miatt több hiányzónk is volt, így Ordasi, Szauter, Cseszneki, Gera, Vallejos játékára sem számíthatott a szakmai stáb, ráadásul Greksa és Csaba D. is csak a héten tudott bekapcsolódni a  csapatedzésekbe.

A mérkőzést a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Pribék (Horváth B.), Domokos, Szellák, Fodor (Suszter)-Tóth, Balogh L. összeállításban kezdtük. Rögtön a kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már a 2. percben egy formás támadás végén Madarász beadását mentették a védők Balogh elől. Öt perccel később egy labdaszerzést követően Domokos gurított nagy helyzetben 10 méterről a kapu mellé, majd nem sokkal később egy szögletet követően ismét ő próbálkozott 16 méterről, de a vendégek kapusa bravúrral védett.

A 35. percben Tóth-Fodor-Domokos volt a labda útja, de utóbbi lövése fölé szállt. A félidő vége előtt az agilis Tóth Zoltánt rántották le a 16-oson belül, a jogos büntetőt Balogh László magabiztosan értékesítette. (1:0)

Az első félidőben csapatunk hatalmas fölényben futballozott, de a végjáték pontatlansága miatt csak büntetőből tudtunk betalálni. A vendégek szervezetten védekeztek, kevés területet hagytak csapatunknak, de a kapunkra jóformán semmilyen veszélyt nem jelentettek.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is csapatunk irányította a mérkőzést és több lehetőségünk is volt az újabb találat megszerzésére. Előbb Szellák remek labdájával Tóth  egyedül törhetett kapura, de lövését egy visszafutó védő az utolsó pillanatban blokkolta. Nem sokkal később Fodor kétszer is közel járt a gólhoz, de a vendégek kapusa mindkétszer hárítani tudott. Sajnos csapatunk elkényelmesedett, úgy tűnt hiányzik a kellő koncentráció, és mivel nem zártuk le a mérkőzést, jött a keserű pirula. A 70. percben az első veszélyes kontrát szépen végigvitték a vendégek és Gyüre révén kiegyenlítettek. (1:1)

A váratlan egyenlítés egyértelműen megfogta a csapatot és közel tíz percbe tellett, hogy ismét felpörögjünk. Nagy erőket mozgósítottunk a győztes találat megszerzéséért, amihez több alkalommal is  megvoltak a lehetőségek. Előbb Domokos 20 méteres lövését védte a vendégek kapusa, majd egy tűzijáték végén többször is közel jártunk a gólhoz, de nem sikerült betalálnunk. A győztes találathoz a 91. percben Balogh járt közel, de fejese centikkel elkerülte a kaput, így maradt a pontosztozkodás!

Csak magunknak tehetünk szemrehányást a győzelem elmaradása miatt, hiszen az egész mérkőzés során hatalmas fölényben játszottunk, folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, és a vezeté megszerzése után megvoltak a lehetőségeink a mérkőzés lezárására (...) Mivel ezt nem tettük meg, a futball megbüntetett bennünket, és az ellenfél egyetlen kapura lövésével elvitte az egyik pontot.

A Hódmezővásárhely csapatának további sok sikert kívánunk! Csapatunkra pedig újabb nehéz feladat vár hétvégén a Szekszárd otthonában!

(Borítókép: Varga Luca)