2021.04.15. 11:23

Rangadót nyertünk a fővárosban!

Hétközi rangadóra utaztunk a fővárosba, miután szerdán a Ferencváros második csapatának vendégei voltunk. Több játékosunkra nem számíthatott a szakmai stáb, Ordasi, Szauter és Pribék sérülés, míg a védelem oszlopa Aradi eltiltás miatt nem lehetett a társakkal.

Csapatunk a Prokop - Madarász, Csaba D., Varga, Fekecs - Szellák, Domokos, Cseszneki (Suszter 75. p.) - Fodor (Horváth B. 89. p.), Tóth, Vallejos (Gera 5. p.) összeállításban próbálta meg megnyerni ezt a fontos mérkőzést.

A kezdés álomszerű volt! Az első percben Madarász - Vallejos összjáték végén támadónk egy csel után tekert 14 méterről a hosszú sarok irányába, a labda még kijött a kapufáról, de érkezett Fodor és 5 méterről a léc alá bombázott. (0:1)

Sajnálatos módon a lövésnél Vallejos megsérült és le is kellett cserélni. Helyére Gera érkezett egy rövid mozgás után, így néhány percig lényegében 10 játékosunk volt a pályán.

A 11. percben Tóth szlalomozott át több ellenfélen is, majd a beinduló Fodor elé tálalt, de a hazai kapus az utolsó pillanatban felszedte a labdát támadónk elöl. Tíz perc múlva a szél által is támogatott hazai csapat jutott szabadrúgáshoz 22 méterre a kapunktól, de Leandro fölé lőtt.

A 29. percben meghűlt bennünk a vér, amikor a villámgyors hazai támadó Jones Zyen esett el a büntetőterületünkön belül, de műesése jutalma egy sárga lap lett. Pár perccel később egy szélről beadott és kifejelt labdát lőtt el kapásból Gera, de célt tévesztett. A 36. percben ismét a szélvészgyors Jones Zyen okozott problémát, az alapvonalig robogott, de középre lőtt labdáját fel tudtuk szabadítani. Az első félidő utolsó hazai próbálkozása, egy rosszul sikerült felszabadítás utáni 20 méteres, kapu fölé szálló lövés volt.

A második félidő elejét, ahogy várható volt, nagyon megnyomta a hazai csapat. A 47. percben egy balról keresztbe passzolt labdára érkezett egy hazai támadó, de 6 méterről leadott lövését Prokop bravúrral hárította.

Az 50. percben jól vittünk végig egy kontrát, de a végén Cseszneki emelését magabiztosan védte Oroszi. Egy perc múlva úgy tűnt, hogy sikerült a Fradinak az egyenlítés, amikor egy szöglet után kifejelt labdát kapásból lőttek a kapunkba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Az 59. percben Tóth próbálkozott a kezdőkörből, de a visszafutó hazai kapus biztosan fogta a labdát. A 64. percben egy gyors átmenet után Cseszneki egy csel után ívelt középre, és az ellenfelét megelőző Gera 6 méterről megszerezte csapatunk második találatát. (0:2)

A hazai csapat a két gólos hátrány után sem adta fel, folyamatos nyomás alá helyezték csapatunkat, de komoly gólhelyzetet már nem tudtak kialakítani.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően, két nagyszerű formában lévő, minőségi futballra képes csapatok, egy jó színvonalú mérkőzést játszottak a tökéletesen előkészített pályán. A gyors vezető gólunk után átadtuk a területet, így a hazai csapat irányította a játékot, de az első félidőben komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A második félidő elején a jól játszó Fradi nagy nyomást helyezett csapatunkra, ekkor a levegőben lógott az egyenlítő gól is, de Prokopnak, vagy a szerencsének köszönhetően sikerült megőrizni kapunkat az egyenlítő góltól.

A második találatunk után sem nyugodhattunk meg, mivel a Fradi az utolsó sípszóig becsülettel ment előre és mivel nagyon kreatívan futballoztak, ezért játékosaink részéről maximális koncentrációra volt szükség. Ez volt az a mérkőzés, ami után nemcsak a győztesnek jár a gratuláció! A Ferencváros csapatának további sok sikert kívánunk!

Ezzel az újabb győzelemmel továbbra is a második helyen állunk, egy pontra a listavezető Kecskemét mögött!

Vasárnap újabb nehéz mérkőzés vár ránk, a Paks második csapatát fogadjuk!

HAJRÁ IVÁNCSA!