2018.06.14. 11:20

"Ritak az ilyen szezon, hogy teljes mértékben elégedettek lehetünk..."

Nyilván átértékelte már ezt az idényt... Adódik a kérdés: Elégedett?
Ritka az ilyen szezon, hogy teljes mértékben elégedettek lehetünk. Egyénileg is voltak kiemelkedő teljesítmények, ez által csapatszinten is remek év van mögöttünk. 60 pontot szereztünk, lényegesen többet mint amit kitűztünk a céljaink eléréséhez. Az utolsó 20 bajnoki mérkőzésen nem tudtak legyőzni bennünket, ez is kiemelkedő ebben az osztályban.
 
Mi volt az első gondolat ami az eszébe jutott a szezon lezárultával?
Talán a büszkeség! Büszkék lehetünk magunkra, mert olyan csapatokat tudhatunk magunk mögött, akiknek lényegesen több rutinjuk, nagyobb múltjuk, és jobb lehetőségeik vannak, mint nekünk. A csoportok kialakítása után mi is hallottuk, hogy az egyik kieső jelöltnek mondtak bennünket. Erre sikerült megfelelően rácáfolnunk - Jobban mint gondoltuk volna!
 
Hogyan értékelhető a közös munka az első évben Iváncsán?
Nem volt egyszerű a nyári felkészülés. A sikeres osztályozó után kevés időnk volt a csapat kialakítására. Elsősorban azokra a játékosokra számítottunk, akik kiharcolták a feljutást. Persze voltak, akiknek megköszöntük, és volt, aki magától döntött a váltás mellett. Úgy gondolom, megfelelően sikerültek az erősítések azokra a posztokra ahol nem volt megfelelő minőségű játékosunk. Sikerült egy kiváló öltözői légkört kialakítani, ami fontos szempont a napi munka során. Az első három forduló nem úgy sikerült ahogy elterveztük, de a Dunaújváros legyőzése után elindultunk a jó irányba.    
 
Sokáig a biztos bennmaradásról beszélt mindenki.. A kitűzött cél mikor változott meg?
Az elnök úr 30 pontot tűzött ki a szezon elején. Én úgy számoltam, hogy 40 pont kell a biztos bennmaradáshoz. Az előre hozott tavaszi fordulóban legyőztük a Kozármisleny csapatát, ezzel a győzelemmel elértük a 30 pontot. Az ötödik helyen fordultunk és ezek után csalódás lett volna ha lecsúszunk a hatodik hely alá. A tavaszi első három fordulóban nyertünk Tiszakécskén és Dunaújvárosban, közte legyőztük otthon az RKSK csapatát. Itt volt az a pont amikor kicsit elkezdtünk foglalkozni a dobogós álmokkal...
 
Legutóbb a Paks II-től kapott ki a csapat... Azóta ugye említettük már, hogy 20 találkozó óta nem találtunk legyőzőre. Mindemellett a harmadik legtöbb gólt lőttük a bajnokságban, ráadásul Balogh László révén mi adtuk az egész haramdosztály gólkirályát. Ez azért külön büszkeség mindenkinek, így természetesen a vezetőedzőnek is...
Igen, a tizedik fordulóban szenvedtünk vereséget a Pakstól, azóta húsz bajnokin veretlenek vagyunk. A veretlenség kevésbé foglalkoztatott bennünket, inkább a harmadik hely megszerzése volt motiváló a csapat számára. Sok kreatív játékosunk van akik erősek az egy-egy elleni szituációkban, ezért tudunk helyzeteket kialakítani. Az külön öröm, hogy ezekből a helyzetekből a Balogh Laci sokat kihasznált.    
 
Még ha távolinak is tűnik: Egy dobogós helyezés után, mégis mi lehet a cél az új idényben?
Biztos vagyok benne, hogy nehezebb szezon lesz a következő. Megismertek bennünket és tudják, hogy veszélyesek lehetünk mindenkire ebben az osztályban. Mi is megismertük a harmadosztályt, ez előnyünkre válhat a következő szezonban. Ha sikerül a keretet kicsit feltölteni létszámban, és ebben tudunk egy-két minőségi játékost igazolni, akkor a mezőny első felében végezhetünk megint. 
 
A nyári programról röviden: Meddig tart a pihenő? Mikor indul felkészülés? Egyben tartható-e a sikercsapat?
Június 25.-én lesz az első találkozónk a csapattal, addig remélem mindenki feltöltődik megfelelően. Mi a kiszemelt játékosokkal felvettük a kapcsolatot, minél előbb szeretnénk lezárni a keret kialakítását. Lesz távozó is a csapatból. Hauser Danival nem sikerült megállapodni, Fazekas Ricsi pedig a több lehetőség miatt szeretne váltani. Nagy mozgást nem várható, a mostani csapatot szeretnénk minél jobban együtt tartani.   
 
És ha már a nyárnál tartunk... Domján Attila is nyilván követi majd a foci vb-t. Ki érhet révbe Oroszországba?
Nagy bánatomra az Olasz válogatott nincs ott a vb-n, ezért most az argentin csapatnak szorítok. Közben a spanyolok és a németek ne nyerjenek, én annak is szurkolok. :)