2020.08.28. 11:35

"Sejtettem hogy jók leszünk, de ilyen kezdésre azért nem számítottam!"

Klubunk elnökével, Baki Imrével beszélgettünk az új idény sikeres rajtjáról, a felnőtt csapatról, utánpótlásunkról, majd a jelen után kitértünk a jövőre is.

 

Hat meccs – hat győzelem a felnőtt csapat neve mellett… Tökéletes rajt egy nagyon hosszú bajnokság elején. Lehetett számítani ilyen kezdésre?  

"Tudtuk, hogy jó csapatunk van, de arra azért nem számítottunk, hogy a hatodik fordulóban még 100%-osak leszünk. Őszinte leszek, engem is meglepett a tökéletes rajt."

 

A hibátlan kezdés után sokan már az Iváncsa bajnoki címét vizionálják… Milyen elvárásokkal indult neki a csapat a 2020/21-es szezonnak?

"Mivel az idei bajnokságban 38 fordulót rendeznek, egy nagyon hosszú szezon vár mindenkire. Ahogy mondani szokás, bármi megtörténhet: például a szezon elején járunk, de máris két kulcsemberünk sérüléssel bajlódik… Előzetesen az első hat hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat. Túl korai lenne a bajnoki címről beszélgetni! Fontos, hogy jelenleg sincs semmiféle nyomás a csapaton."

 

A jó szereplés a bővebb keretnek is köszönhető? Egyértelműnek tűnik, hogy erősödtünk az új igazolásokkal a nyáron.

"Úgy gondolom, összességében jól sikerültek az igazolások. Véleményem szerint most a legbővebb és a legerősebb is a csapat kerete. Előbbit persze tudatosan terveztük a 20 csapatos bajnokság miatt. A szakmai stábnak így meg van a lehetősége a rotálásra, amelyet eddig jól is sikerül megvalósítani. Optimistán várjuk a folytatást!"

 

Klubvezetőként nyilván öröm és megtiszteltetés is egyben, hogy a futball felfelé ívelő pályán halad Iváncsán. Adódik a kérdés: Hogyan látod az Iváncsa KSE jelenét felnőtt illetve utánpótlás szinten?

"A negyedik évünket kezdtük az NB III-ban, azt hiszem, egyértelműen kijelenhetjük most már, hogy megugrottuk a szintet. Mindezt jól tükrözik az elmúlt bajnokságokban elért helyezéseink is.

Utánpótlásunkról is elmondható, hogy jó irányba tart, köszönhetően Ruzsás László utánpótlás-koordinátornak, valamint az edzői stáb odaadó munkájának. A gyerekek fejlődnek, szeretnek Iváncsán focizni. Büszkeséggel tölt el, hogy már az első osztályba is igazoltak tőlünk fiatal labdarúgókat, amely szintén egy jó visszajelzése edzőink munkájának!
A nagypályás MLSZ-es bajnokságokban induló csapataink eredményei évről-évre javulnak, a Bozsik-korosztályainkban bő létszámmal ’ vagyunk’… Klubvezetőként látni a fejlődést, előrelépést nagyon is jó érzéssel fog el."

 

A jelen után, a jövőbeni tervekről, fejlesztésekről és elképzelésekről…

"Szeretnénk a továbbiakban is ’fix NB III-as csapat’ maradni!
Örülnék neki, ha rövidesen saját tehetségeink is bemutatkozhatnának a felnőtt szinten. Vannak tehetségeink, akiknek meg lehet az esélye erre – Remélhetőleg sikerül is fiatal labdarúgóinknak.

Egy futballklub körül mindig van mit fejleszteni és szépítgetni. Azon vagyunk, hogy a lehetőségeinket maximálisan kihasználjuk. Komoly fejlesztést nem tervezünk mostanság, bár kétségtelen, egy füves edzőpálya nagyon hiányzik, ám ennek elsősorban területi akadályai vannak.

Szép a jelenünk, az ígéretesnek tűnő jövőképen pedig dolgozunk tovább!"

 

(Borítókép: Facebook, Varga Zoltán)