2020.12.23. 09:57

"Sikerült felépítenünk az utánpótlásunk képzését!"

Utánpótlásunknál zajló munkát koordinátorként összefogó Ruzsás Lászlót kértük meg, mutassa be az iváncsai utánpótlás jelenét, beszéljen a csapatainknál zajló munkáról.

 

„Negyedik éve felelek az utánpótlásért, így az elejétÅ‘l látom azt a munkát, amit az évek során mind a vezetÅ‘k, mind az edzÅ‘k belefektettek abba, hogy a fiatalok szívesen futballozzanak Iváncsán.

Úgy érzem, büszkék lehetünk az utánpótlásunkra, hiszen sikerült felépítenünk a csapataink képzését. Mára eljutottunk oda, hogy a környékrÅ‘l szívesen jönnek hozzánk focizni akár a legkisebb -, akár az idÅ‘sebb korosztályokba tartozók.

Jelenleg 11 edzÅ‘vel dolgozunk, tartunk kapusedzéseket, elindultak az egyéni jellegű képzések… ÉvrÅ‘l-évre mi magunkon is érezzük, hogy sikerül elÅ‘relépni.
 

A különbözÅ‘ korosztályainkról:

Kezdeném a legfiatalabbakkal. U7-tÅ‘l az U13-as korosztályokig a Bozsik-programban indulunk. Mára eljutottunk oda, hogy az U7, U9, U11 vagy u13 korosztályaiknál több csapatot tudunk önerÅ‘bÅ‘l indítani. Az edzéseink látogatottsága 90% körüli – Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mivel bár az egyesület kisbuszokkal segít az utazásban, a szülÅ‘i segítségnek nagy szerepe van abban, hogy a gyerekek velünk legyenek. Ezért hálával tartozunk a szülÅ‘knek! Számomra ez azért is örömteli, mert úgy gondolom, hogy a szülÅ‘k is érzik/látják, hogy jó közösségbe érkeznek a gyerekeik, ahol jól is érzik magukat.

A felsorolt csapatoknál a legfontosabb a fejlÅ‘dés, az elÅ‘relépés, a célunk az, hogy lehetÅ‘ségeinkhez mérten minél jobban felkészítsük a gyerekeket a nagypályás futballra.

(…) Ha már a ’nagypályát’ említettem: U14, U15, U17 és U19 csapataink az MLSZ regionális bajnokságában versenyeznek. Ezek a bajnokságok idén mindenütt 16 csapatosak.

U14 és U15

Amióta felnÅ‘tt csapatunk az NB III-ba lépett, azzal az utánpótlásra is egy nagy ugrás várt, fÅ‘leg utóbbi négy korosztályban. A környékbeli csapatok helyett ugyanis hirtelen nagyvárosok, neves utánpótlás-nevelÅ‘ klubokkal kell felvennünk a versenyt. Ez az U14-es korosztályban tűnik a legnehezebbnek, ha csak arra gondolok, hogy a megilletÅ‘dés mennyire látszik a szezon kezdetén… De említhetném azt is, hogy a Bozsik-program kötetlensége után hirtelen egy komoly, tavasz-Å‘szi versenyrendszerben találjuk magunkat, ahol bizony már az eredményességre is figyelni kell.

 U14-es csapatunk a középmezÅ‘nybe tartozik, ahogyan az U15-ös gárda is.
Próbáljuk erÅ‘síteni a csapatainkat. Az pedig talán egy újabb jó visszajelzése a munkánknak, hogy ahogy mennek a meccsek, úgy látszik a fejlÅ‘dés is a csapatainkon. Az eredmények, ha nem is mindig a várt módon jönnek, a mutatott játék alapján bizakodóak lehetünk a tavaszt illetÅ‘en.

U17 és U19

Mire elérnek fiatalok az U17 és U19 korosztályainkhoz, egyre összeszokottabb, összekovácsoltabb csapattá formálódnak, ami már a pályán is megmutatkozik.

Utóbbi két korosztályunk fél távnál (bár vannak bÅ‘ven elmaradt meccsek a bajnokságokban a járvány miatt) az élmezÅ‘nyhöz tartozik. Az Å‘ esetükben idén, már ha halkan is, de megfogalmaztuk, hogy az elsÅ‘ ötbe szeretnénk odakerülni. Ezek a csapataink egyre gördülékenyebben játszanak, elérnek figyelemre méltó eredményeket, megdolgoznak a sikerért. Meglátjuk, ez mire lesz elég!

Az idei szezon például egy különösen jó tanulóév a számukra, már csak azért is, mert a felnÅ‘tt futball kapujában állnak. Vannak tehetségeink, akik már a felnÅ‘tt csapattal is edzhettek/edzhetnek. U17-es játékosunk is ült már bajnoki meccsen a felnÅ‘tt kispadon, az U19-bÅ‘l pedig hárman is bemutatkozhattak az elsÅ‘ csapatnál tétmeccsen. Hosszú távon szeretnénk állandósítani ezt a tendenciát, de a fiatalok motiváltságán és eltökéltségén is sok múlik majd!

Reméljük a 2021-es esztendÅ‘ a futball terén is szép lesz a számunkra (…)

(…) Mind a pályán belül és kívül egyaránt!
Végezetül szeretném megköszönni a vezetÅ‘ségnek, elsÅ‘sorban Baki Imre elnök úrnak a bizalmat, aki támogatja az ötleteinket, elképzeléseinket az utánpótlás-futball terén! Biztosítva érezzük a munkánk hátterét, így az edzÅ‘i feladatainkra koncentrálhatunk! Köszönettel tartozom a kollégáimnak is, akik lelkiismeretesen, legjobb tudásuk szerint végzik a munkájukat!"

 

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új EsztendÅ‘t Kívánok Mindenkinek.

Találkozunk 2021-ben!

HAJRÁ IVÁNCSA!