2023.04.24. 01:07

Sima győzelem a szomszédvárak csatáján!

A helyiek számára talán az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró rangadóhoz érkeztünk, ugyanis az NB3 Közép csoportjának 33. játéknapján hazai környezetben fogadtuk a “szomszédvárat”, avagy a Dunaújváros FC csapatát. Aktuális ellenfelünkkel ősszel a Fradi elleni fáradalmas Magyar Kupa-találkozót követően tusakodtunk, és akkor egy nevekben bivalyerős ‘újvárosi gárdát tudtunk “a mezőföldi el clássico-n” 4:1-es különbséggel elgázolni. Tavaszra azonban jelentősen átformálódott a keretük, csaknem mindenki fiatal zöldfülűnek számít a csapatban, melynek fényében az addigiakhoz képest más célkitűzésekkel viszik végig a szezon hátralévő részét — nekünk pedig ennek tudatában csakis kizárólag a három pont megszerzése számított elfogadhatónak.

 

Csikócsapat ide- vagy oda, volt néhány meglepetés-eredménye a vendégcsapatnak, ezért nem is szabadott egy pillanatig sem alábecsülnünk ellenfelünket. Játékosaink viszont az elejétől a végéig profin álltak bele a mérkőzésbe, így pedig igencsak hamar a magunk javára tudtuk dönteni a párharcot. Már negyed óra elteltével kettőt mutatott az eredményjelző — előbb Bányai, majd Kovács Sándor talált be —, majd tömérdek helyzet kíséretében végül Kercsó Bence is betalált — igaz, utóbbi labdarúgónk akció helyett tizenegyesből. Már a félidőben 3:0-s állással vonulhattak pihenőre a felek, így a második játékrész már majdhogynem örömjáték volt számunkra.

 

Természetesen próbáltuk még tovább növelni az előnyünket, azonban három esetben is a kapufa mentette meg a vendégeket az újabb kapitulálástól. Mindemellett a fehérmezesek mellett szól, hogy a gólarány ellenére sem adták fel, ám az ő játéképítésük csupán elvétve zárult kapura lövéssel.

 

A legnagyobb ziccer az utolsó utáni pillanatokra esett, ekkor a csereként beállt ex-újvárosi Barta Barnabás próbálta átemelni a vendégek cerberusát, kísérletezése viszont az oldalfán csattant, az ismétléskor pedig a gólvonalról kézzel mentett Szepessy, újabb büntető és/vagy egyén ítélet helyett azonban a bíró jobbnak látta lefújni a találkozót, így végül érdekes lezárással ugyan, de 3:0-s összesítéssel léptük le a dunaújvárosi ifjoncokat.

 

Újabb győzelmünkkel érezhető közelségbe került a célkitűzésünk, azonban hogy mindez teljesüljön, a Honvéd elleni hétközi fordulóban is ihletett formában kell futballoznunk. Így tovább, srácok!

 

 

 

Iváncsa KSE — Dunaújváros FC 3:0

Gsz.: Bányai, Kovács S., Kercsó

 

 

 

Hajrá Iváncsa!