2022.07.14. 22:51

Sokgólos siker Sárosdon!

 Sorozatban negyedik edzőmérkőzését játszotta le felnőtt csapatunk, a Csákvár, a Bicske, illetve a Komárom gárdáját követően a megyei 1. osztályban szereplő Sárosd együttesével mértük össze ereinket. A találkozó különös fűszerezéssel bírt, ugyanis aktuális ellenfelünk vezetőedzője, Rauf Dávid nálunk kapusedzőként is tevékenykedik, de megannyi iváncsai kötődésű, korábban minket erősítő labdarúgó is játszott. 

A várakozásokhoz mérten valamelyest nehezebben indult a mérkőzés számunkra, a mezőnybeli dominancia ellenére nem bizonyult könnyű feladatnak a sárosdi retesz feltörése, és bár akadtak helyzeteink, igazán nagy ziccerig elvétve jutottunk. A túloldalon jórészt kontratámadások révén tudtak veszélyeztetni a hazaiak, azonban ezen lehetőségek kihasználatlanul maradtak. 

Jórészt a széleken adódott lehetőség az ellenfelet megbontani, és amikor felismertük a lehetőséget, illetve sikerült is valamely oldalon akciót vezetnünk, rögvest helyzetbe kerültünk. Egy ilyen akció révén végül össze is jött a vezetés, Vámosi Róbert vágta egy beadást követően a lepattanó labdát a hálóba. 0:1. 

Az első félidő végül egygólos előnnyel zárult, ezt követően két helyen is eszközölt cserét Tóth András vezetőedző. Éppen e két játékos, gyors egymásutániságban be is tudott találni: előbb Suszter csente el a kapustól a labdát, majd Salacz Máté zörgette meg belülről a hálót. 0:3. 

Bő egy óra játékot követően sorcsere következett, biztosítva ezzel mindenki számára a megfelelő játékpercet. Noha a padról frissen beszálló játékosok rögvest felvették a játék ritmusát, mégis a pályaválasztók találtak be: a bal felső sarkot kipókhálózva szépítettek a sárosdiak. 

Az idő előrehaladtával azonban a domináns játék — és a hazaiak egyre ólmosabbá váló lábai — által sorjázni kezdtek a helyzetek, melyekből szép számban sikerült is a hálóba találnunk: Suszter újfent, de Maka két ízben, valamint Jova Bálint is betalált, kialakítva ezzel a 7:1-es végeredményt. 

Döcögősen indult, majd egyre olajozottabbá vált a csapat játéka, és megérdemelten győzött. Folytatás szombaton, az NB2-től búcsúzó Budaörsi SC ellenében! 
 

Sárosd - Iváncsa KSE 1:7
Gsz.: Suszter (2), Maka (2), Vámosi, Salacz, Jova

 

Hajrá Iváncsa!