2020.02.06. 20:40

Szép megoldások, még szebb gólok!

Csütörtök este, csípős hidegben fogadtuk a Főnix fiatal gárdáját. A székesfehérváriak igencsak megfiatalított kerettel, zömében U17 és U19-es játékosokkal érkeztek, így a papírforma még inkább csak igazolta önmagát.

Összeállításunk azért a mi oldalunkon is igencsak felforgatott volt: voltak hiányzóink is, volt aki egy félidőt, és volt aki egy egész 90 percet töltött a pályán.

A találkozóról: Már az első félidőben is kidolgoztunk több helyzetet, lőttünk két gólt (kettőt les miatt érvénytelenítettek), de igazán csak a második játékrészre pörgött fel a csapat. Az első 45 percben előbb Aradi fejelt gólt szögletből, majd egy szép támadás végén Hujber helyezett a kapuba mintegy 16 méterről.

A szünet után nagyobb fokozatra kapcsolt a csapat, ahogyan mondani szokás "jobban pörögtek a játékosok", ennek pedig az eredménye is meglett. Jóformán ekkor a Főnix térfelén folyt a játék, sorra jötte a helyzetek, amelyekből ugyan számos kimarad, de így is lőttünk négy gólt. Sorrendben: Egy sakk-mattra lejátszott akciót fejezett be Domokos; majd az igen agilisen játsszó Cseszneki beadásából szép fordulat után, még szebb gólt lőtt Killer; ezután újra Domokos talált a hálóba, Szauter centerezése után; a sort pedig Cseszneki zárt, egy szép cselsorozat után tekert a kapuba.

Összességében egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol kijött az osztálykülönbség - Nem megbántva persze a futballozni igen is akaró fehérvári fiatalokat!

Iváncsa KSE - Főnix-Gold FC 6-0 (2-0)

Folytatás szombaton, a BKV Előre ellen.