2020.08.31. 15:22

Szerencsés győzelem (?)

"Vasárnap a 260 kilométerre fekvő Kőrösladányi Msk-hoz utaztunk. A hazaiak a mérkőzés előtt a tabella 5. helyét foglalták el, így újabb idegenbeli rangadó várt csapatunkra.

A találkozó körülbelül 450 néző előtt és 35 fokos hőségben kezdődött, ami komoly kihívás elé állította a csapatokat. Ennek ellenére élénk iramban kezdtek a felek. Az első lehetőség csapatunk előtt adódott, ekkor Villám beadásából Tóth kapásból lőtt mellé, majd néhány perc múlva egy formás támadás végén ismét Villám centerezett, de Domokos lövése egy védőről  szögletre pattant.
A 35. percben a hazaiak is megvillantak, egy gyors kontra végén, éles szögből leadott lövést kellett Prokopnak hárítani.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben, inkább mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Az iramra nem lehetett panasz, rengeteg párharc jellemezte az első félidőt, de az igazi minőségi futball hiányzott.

A második játékrészt jó tempóban kezdtük az első 15 perc egyértelműen a miénk volt, de az első hazai kontra a 62. percben rögtön góllal fejeződött be. Ekkor Burai kapott jó indítást és a hazaiak támadója nem is hibázta el a ziccert. (1:0)

A gól láthatóan megfogta csapatunkat, a hazaiak viszont szárnyra kaptak és két perccel később csak Prokopnak köszönhettük, hogy nem kerültünk két gólós hátrányba!

A 65. percben egy 25 méteres, keményen meglőtt szabadrúgást védett magabiztosan kapusunk, majd közel jártunk az egyenlítéshez Tóth révén, aki Cseszneki beadásból kevéssel lőtt a felső sarok mellé.

Az utolsó negyedórára felpörögtek az események: A hazaiaknak többször is megvolt a lehetőségük a mérkőzés lezárására, előbb egy kontra végén, éles szögből leadott veszélyes lövést hárított Prokop, majd szöglet utáni kavarodás végén sikerült védőinknek kétszer is hárítani.

Benne volt a levegőben a hazai gól, ennek ellenére mi egyenlítettünk! A 82. percben Madarász ugratta ki Baloghot a leshatárról, középre centerezésére Gera érkezett és higgadtan lőtt a hosszú sarokba. (1:1)

A gól után mindkét csapat megpróbálta a saját javára eldönteni a mérkőzést, egy őrült rohanásba ment át a meccs. Előbb a hazai csapat járt közel a gólhoz, de Prokop ismét bravúrt mutatott be, majd Hujber beadásánál Tóth járt közel a gólhoz, de gólba tartó lövése egy védőről pattant szögletre.

A mérkőzés a 90. percben dőlt el, amikor Cseszneki jobboldali beadására érkezett hatalmas lendülettel Tóth és védhetetlenül fejelt a hazaiak kapujába, ezzel eldöntve a három pont sorsát! (1:2)

Az ellenféltől azt kaptuk ami vártunk, hatalmas lelkesedéssel,erőszakosan játszottak és gyors kontrákra építették a játékukat, amiben folyamatosan benne volt a veszély.

Csapatunk tompán, körülményesen, sok technikai hibával futballozott, meg sem közelítettük az idei szezonban ránk jellemző gyors, pontos, attraktív játékot. A mérkőzés legjobbja egyértelműen kapusunk Prokop volt, az ő bravúrjai kellettek ahhoz, hogy egy mérsékeltebb teljesítménnyel, szerencsés győzelmet tudtunk aratni, a jó teljesítményt nyújtó hazai csapat ellen. A Kőrösladányi MSK csapatának sok sikert kívánunk!"