2021.04.05. 17:45

Taksonyban léptünk előre a dobogón!

Húsvét vasárnap  a Taksony gárdájához látogattunk. Csapatunk formája bizakodásra adott okot, viszont közel csapatnyi hiányzónk volt. Ordasi, Pribék, Szauter sérülés; Domokos, Balogh, Varga eltiltás; Hováth és Greksa betegség miatt nem utazhatott el a csapattal, ráadásul Cseszneki játéka is kérdéses volt.

A Prokop - Madarász, Aradi, Csaba, Fekecs - Szellák, Gera (Somogyvári 90. p.), Cseszneki (Fodor 46.p.) - Suszter, Tóth, Vallejos(Schnierer 61.p.) összeállításban kíséreltük meg a három pont begyűjtését.

Jól kezdtük a mérkőzést, azonnal magunkhoz ragadtuk az irányítást, és már a 3. percben megszereztük a vezetést: Cseszneki keményen középre tekert szögletét fejelte Gera a hazai kapuba. (0:1)

Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, mivel az 5. percben egy középpályán elkövetett átlagos szabálytalanságért óriási meglepetésre a fiatal Susztert kiállította a játékvezető. Az emberhátrány ellenére is csapatunk irányította a játékot, ezért is volt váratlan a hazaiak egyenlítése. A 16. percben Szántó kapott jó labdát, ziccerét Prokop védte, de a kipattanót Fekete O. az üres kapuba lőtte. (1:1)

A kapott gól sem törte meg csapatunk lendületét és a 21. percben már vezettünk. Ekkor Cseszneki varázsolta a védők mögé beinduló Gera fejére a labdát, akinek első fejese még visszapattant a felsőlécről, de középpályásunk másodszorra már a hazai kapuba fejelte a játékszert. (1:2)

Egy perc múlva tovább növelhettük volna az előnyünket. Cseszneki ismét veszélyesen kanyarított középre egy pontrúgást, de Aradi fejesét a gólvonalról mentette egy hazai védő.

A 35. percben a hazai csapat is megfogyatkozott, Vörös második sárga lapja után ballaghatott az öltözőbe.

Sajnos a kiállítás csapatunkra nem volt jó hatással, kissé kényelmesre vettük a tempót, így már csak egy említésre méltó esemény történt az első félidőben. A 46. percben Aradi vette észre, hogy kinn áll a hazai kapus, ezért  felezővonalról próbálkozott és csak centiket tévedett.

A két gólpasszt adó Cseszneki sajnos nem tudta folytatni a játékot, ezért a második félidőben Fodor szállt be a helyére.

A második félidő 51. percében Aradi ugratta ki Fodort, aki a felsőlécet találta el, elvileg lesről. Az 54. percben Madarász nyargalt az alapvonalig, középre lőtt labdáját Vallejos vette át, de szabálytalankodtak vele. A játékvezető szerint műesés volt, ezért besárgult. Néhány perc múlva egy formás Vallejos - Tóth - Gera összjáték végén utóbbi lőhetett 11 méterről jó helyzetből, de a lövés pillanatában megpattant a labda, így a kapu fölé vágodotta játékszer.

Ezután az egyre több kockázatot vállaló hazai csapat  percei következtek. A 72. percben egy egyéni szóló végén 22 méterről leadott lövést kellett Prokopnak kapu fölé tolnia, majd pár perccel később a védőzónában eladott labdából veszélyeztetett a Taksony, de Prokop bravúrral szögletre tolta az alsó sarokba tartó lövést. A 81. percben a csereként beálló hazai támadó Szabó került helyzetbe, de Aradi szorítása mellett kapu mellé gurított.

A 84. percben ismét lezárhattuk volna a meccset, amikor Fekecs elfutása után a középre lőtt labdába Tóth „futott bele”, vádlijáról pattant a labda 3 méterről az üres kapu felé, de a hazai kapus a gólvonalon még rá tudott vetődni.

A 89. percben még a hazaiak is veszélyeztettek egy szöglet után, de a lecsorgó labdát fel tudtuk szabadítani.

A 92. percben még egyszer villant a piros lap, ekkor a hazaiak játékosa Fekete M. is megkapta második sárga lapját, így ő is idő előtt fejezte be a mérkőzést.

Az előzmények ismeretében, ahogy várható volt, egy nagyon nehéz mérkőzésen, rendkívül értékes győzelmet arattunk. A mérkőzés nagy részében csapatunk akarata érvényesült, többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, de mivel ez nem történt meg, így az utolsó negyedórában a hazai csapatnak is megvolt a lehetősége az egyenlítésre.

A 3 piros és 4 sárga lap azt feltételezné, hogy egy durva mérkőzés volt, de ez nem igaz. Mindkét csapat a játékra helyezte a hangsúlyt, és természetesen voltak kemény párharcok (ami a futball velejárója), de durvaság, alattomosság egyik csapatra sem volt jellemző.

Sajnos a játékvezető sokszor érthetetlen ítéleteivel nehezen birkóztak meg a csapatok!

Csapatunknak jár a gratuláció, hiszen újabb győzelmünkkel sikerült fellépni a tabella második helyére!

A Taksony SE csapatának sok sikert kívánunk a bajnokság további mérkőzéseihez!

Hétvégén, vasárnap, újabb nehéz mérkőzés következik, amikor is a tabella 6. helyén álló Kozármisleny csapatát fogadjuk.