2018.09.18. 20:58

Több volt benne?

Jópár hináyzója akadt a Dabas ellen Domján Attila együttesének. Ebből adódóan némiképp felforgatott összeállításban kezdtünk: Dániel - Madarász, Kertai, Szauter (Kovács D., 90.), Pribék, Varga B. (Fekecs), Cseszneki, Szántó, Folmer (Berényi, 65.), Huszty,  Balogh L. összetételben kezdtünk. 
 
A tapogatozó kezdés után, csapatunk ragadta magához a kezdeméyezést. Előbb Folmer lőtt éles szögből mellé, majd Szántó ívelt Balogh fejére, aki nagyjából 12 méterről éphogy a jobb kapufa mellé helyezett. Ezek után Folmer nagy pillanata jöhetett volna el: támadónk okosan át akart ívelni a kint ácsorgó dabasi kapuson, csakhogy az utolsó pillanatokban Sebestyén visszaért és a földre ütötte a játékszert.
 
Bő 20 perc kellett a vendégek elős komoly lehetőségéhez, szerencsénkre azonban Cverjankov Dalibor nagy helyzetben 6 méterről lőtt fölé. Pár perccel később azonban már Fortuna sem segíthetett! Egy védelmi hiba után,
Földes ment el a jobb szélen és középre tett labdáját Sándli közelről sodorta a kapuba (0:1).
 
A gól érezhetően kissé megfogta csapatunkat, és csak Dániel bravúrja kellett ahhoz, hogy ne szerezzen újabb gólt a Dabas. Az első félidő vége felé aztán kezdtünk életjeleket mutatni. Előbb a 37. percben Balogh került erősen vitatható helyzetben a földre a tizenhatoson belül, ám a játékvezető sípja néma maradt. Nem sokkal ezután Szauter egyéni akciója után még csak az oldalháló rezgett - Nem úgy mint a második félidő legelején!
 
Szántó a 48. percben egy gyönyörú csel után 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1:1). És ha már egy üzlet beindult... Újabb három perc elteltével Szántó szabadrúgása a felső lécről Szauter elé pattant, aki fejjel a kapuba bólintott (2:1).
 
A vezetés megszerzése után több gólszerzési lehetőségünk is volt, melyek során kétszer is a gólvonalról mentettek a vendég védők. Előbb Cseszneki balról, majd jobbról is próbálkozott; aztán Balogh lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt.
 

Sajnos ahogy az a futballban oly sokszor megtörtént már, a kimaradt lehetőségek megbosszulták önmagukat! A 86. percben egy bal oldali vendég szöglet után a hórihorgas Takács fejelt közelről Dániel kapujába. 2:2

A mérkőzés képéről elmondható, hogy inkább a Dabas irányította a játékot, nagyobb gólszerzési lehetőségeink viszont nekünk voltak. Mindezek fényében talán igazságosnak is tekinthető a döntetlen - Persze ha csak még egy helyzetet sikerült volna értékesítenünk...

Ha az eredmény miatt lehetne is akár hiányérzetünk, a csapat hozzáállása miatt már egyáltalán nem! Folytatás 22-én, szombaton, 13:30-kor a Nagykanizsa elleni idegenbeli Magyar Kupa találkozóval!

(Borítókép: FC Dabas Sportegyesület Facebook)