2020.08.27. 15:07

Továbbra is hibátlanul!

"A hétközi fordulóban a Dabas-Gyón Fc gárdáját fogadtuk. A vendégek 2 győzelem mellett 3 vereséget szenvedtek el az eddigi 5 forduló során, ennek ellenére nehéz mérkőzésre számítottunk, mivel minőségi játékosok alkotják csapatukat.

Hazai pályán, mint mindig, ezúttal is a győzelem reményében léptünk pályára az Ordasi - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs - Domokos, Szellák (Hujber 76.perc), Gera (Villám 60.perc) - Tóth,Balogh, Cseszneki (Vallejos 78.perc) összetételben.

Már a 2.percben felhördültek a nézők, amikor egy letámadásunk végén a vendégek kapusának passzába lépett bele Balogh, de Pomozi szerencséjére visszapattant hozzá a labda... Az 5. percben viszont már csak Baloghon múlott, hogy nem szereztünk vezetést: Ekkor Vargától kapott nagyszerű indítást, már csak a kapussal állt szembe, de sajnos pontatlanul célzott.

A vendégek nagyon megszervezték a védekezésüket, ezért nehéz volt rajtuk fogást találni, így több alkalommal is távoli bombákkal próbálkoztunk. Előbb Aradi tüzelt 30 méterről, kőkemény lövése egy védőn felperdült, és a vendégek kapusa csak bravúrral tudta hárítani a léc alá tartó, lecsapódó lövést. Pár perccel később Domokos eresztett el 22 méterről egy sistergő bombát, ebbe egy védő önfeláldozóan belefejelt, ami után ápolni kellett. A 18. percben ismét közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, ekkor Cseszneki beadását Balogh pörgette centikkel a kapu mellé. A vendégek sem mondtak le a támadások lehetőségeiről és főleg nagy bedobások és pontrúgások után veszélyeztettek. A legnagyobb lehetőséghez egy szöglet után jutottak a 35. percben, ekkor Madarász fejelte ki a kapu előteréből a 16 méterről megeresztett lövést. Egy perc múlva viszont már vendég vezetést mutatott az eredményjelző, ekkor Rétyi egy csel után szépen kilőtte a hosszú sarkot. (0:1)

Sok időnk nem maradt keseregni, menni kellett előre az egyenlítésért, ami a 45. percben össze is jött. Ekkor Balogh ellen szabálytalankodtak a kaputól 23 méterre, a labda mögé Tóth Z. állt és hatalmas gólt ragasztott a felső sarokba. (1:1) - Lélektanilag nagyon fontos találat volt!

A második félidőt nagyszerűen kezdtük, hiszen még kettő perc sem telt el és már vezettünk. Egy középpályás labdaszerzést követően Domokos indította Csesznekit, ő Balogh fejére varázsolta a labdát, aki a vendégek kapujába bólintotta. (2:1)

A folytatásban már ellenfelünkbekis feljebb kellett merészkednie, így csapatunk számára több terület jutott. A 60. percben közel jártunk a harmadik gólunk megszerzéséhez is, ekkor Balogh kapott pontos indítást, de lövését a vendégek kapusa szögletre tolta. Tíz perccel a meccs vége előtt Varga indította Domokost, aki egyszerre ért oda a labdához a kapuból kifutó vendég kapussal  Ezúttal is kevésen múlott...

A 85. percben lezárhattuk volna mérkőzést, Villám ugratta ki Vallejost, aki szabadon vihette a kapusra a labdát, de egy visszafutó védő az utolsó pillanatban menteni tudott.

A vendégek mindent egy lapra feltéve, hátul kinyílva, kockáztatva mentek előre az egyenlítésért,megpróbálták minél gyorsabban a kapunk elé juttatni a labdát az egyenlítés érdekében, de csapatunk magabiztosan őrizte a nehezen megszerzett előnyét.

Amint azt vártuk, egy nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésen sikerült újabb 3 pontot szereznünk. Az Aczél Zoltán dirigálta dabasiak nagyon felkészültek csapatunk játékából, és az egész mérkőzés során szervezetten és  fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva futballoztak. Csapatunknak nem ez volt az idei legjobb teljesítménye, de biztató, hogy gyengébb játékkal is otthon tudtuk tartani a három pontot. Jól tudjuk, hogy nem lehet mindig sziporkázóan játszani, néha vért kell izzadni a győzelemért, de ennek is ugyanolyan értéke van, sőt! Jár a fiúknak a gratuláció, a Dabas-Gyón Fc csapatának pedig további sok sikert kívánunk a bajnokságban!

Továbbra is a tabella élén állunk, veretlenül, de nem kényelmesedhetünk el, mivel hétvégén egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk, az újoncként nagyszerűen teljesítő, a tabella ötödik helyén álló Kőrösladányi MSK csapatához utazunk." - Bozai Attila