2020.10.15. 09:17

Továbbra is veretlenül!

Szerdán a Paks II. elleni, 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltuk. Sajnos több játékosunk sem tudott a csapattal utazni: Fekecsre betegség; Szauterre sérülés; míg Pribékre munkahelyi elfoglaltság miatt nem számíthattunk. A tabellán elfoglalt helyezések alapján csapatunk számított a mérkőzés esélyesének, de tisztában voltunk vele, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. A következő összeállításban játszottunk: Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Csaba - Domokos, Szellák (Vallejos 68.perc), Gera (Suszter 81.perc) - Tóth (Balogh 81.perc), Hujber (Villám 49.perc), Cseszneki.

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de fokozatosan átvettük a játék irányítását és folyamatos nyomás alá helyeztük a hazaiakat. A 12. percben úgy tűnt, hogy a vezetést is megszereztük, hiszen egy gyors, egyérintős játék végén Gera lépett ki a védők közül és magabiztosan lőtt a hálóba, de a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Az elvett találat sem szegte csapatunk kedvét, egyértelműen a mi akaratunk érvényesült és több alkalommal is vezetést szerezhettünk volna.

A 20. percben Madarász beadását Cseszneki készítette le Csabának, aki elpepecselte a helyzetet. Pár perc múlva egy Gera - Cseszneki összjáték végén Szellák került helyzetbe, de nem élt a lehetőséggel. Egy perc múlva Cseszneki kapott jó labdát, rávezette a kapusra, de ziccerét bravúrral védte Borsos. A 27. percben aztán ahohgy az lenni szokott, teljesen váratlanul megszerezte a vezetést a Paks, hiszen az első helyzetét kihasználta. Egy jobboldali beadás után Ádám fordult le és lőtt a kapunkba. (1:0)

A játék képe a gól után sem változott, óriási fölényben játszottunk, folyamatosan az ellenfél védelme mögé tudtunk menni, és több alkalommal is egyenlíthettünk volna. Előbb Hujber pontos labdájából Tóth lőtte fölé jó helyzetből, majd Cseszneki beadását Hujber lőtte 8 méterről kapura, de egy védő önfeláldozóan mentett... Nem sokkal később még Aradi fejelt kevéssel a felső sarok mellé (...)

(...) A 40. percben végre a sokadik lehetőségünket sikerült gólra váltani. Az agilisan játszó Cseszneki ültette hintába ellenfelét, beadását Gera fejelte a hazai kapuba. (1:1)

A félidő utolsó percében közel jártunk a vezetés megszerzéséhez: Ismét Cseszneki forgatta meg a védelmet, jól emelt Tóth lábára, akinek egy átvétel utáni lövését ismét blokkolni tudta a hazai védelem.

A második félidő rosszabbul nem is kezdődhetett volna! Az első percek egy rémálommal értek fel! Még két perce sem tartott a mérkőzés, amikor egy eladott labda utáni kontra végén Ádám tolta el Aradi mellett a labdát, majd elesett. A játékvezető szabadrúgást ítélt és Aradit második sárgával kiállította. De a keserű pirula csak ezután jött, mert a 20 méteres szabadrúgásból Nagy megszerezte a vezetést a hazaiaknak. (2:1)

Amint már megszokhattuk, csapatunkat nem lehetett megtörni, létszámhátrányban is mi irányítottuk a mérkőzést, és tíz perc múlva sikerült is egyenlíteni. Az 55. percben Madarász - Cseszneki összjáték végén utóbbi beadására érkezett Csaba Dániel és magabiztosan bólintott a hazai kapuba. (2:2)

Az emberhátrányban sem elégedtünk meg az egy ponttal és egyértelműen győzelemre játszottunk. A kiállítás ellenére nyomás alá helyeztük a Paks gárdáját, akik kontrákra rendezkedtek be. Az egyenlítés után néhány perccel a vezetéshez is közel álltunk, ekkor Gera, egy csel után kevéssel lőtt kapu fölé, majd Tóth futotta le védőjét de beadását a tisztán érkező Vallejos csak becsúszva érte el és így kotorta mellé.

Hatalmas energiákat mozgósítottunk a győzelem érdekében, de ennek megvolt a veszélye is, mivel a hazai kontrákra is nagyon kellett figyelni, hiszen egy hiba is végzetes lehetett volna. Vendéglátóink legnagyobb helyzete is egy kontrához köthető a  80. percben: Ádám kapott pontos labdát, eltolta a kifutó Prokop mellett, de éles szögből az oldalhálót találta el.

Két perc múlva újfent közel jártunk a vezetés megszerzéséhez: Vallejos éles szöglete a gólvonaltól egy méterre álló védő lábáról perdült kapu fölé.

A 90. percben tovább fogyatkozott csapatunk, ekkor Csaba Dániel kapta meg második sárgáját és mehetett idő előtt zuhanyozni. Érdekes volt, hogy a játékvezető nem vette észre, hogy már a második sárga lapját kapta hátvédnk, és csak egy perccel később, kollégája jelzésére mutatta fel a piros lapot...

Még a 4 perces hosszabbításból lett 5 és fél perc, de gól már nem született a mérkőzésen!

Jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők mivel mindkét csapat maximálisan odatette magát. Két különböző játékstílust összecsapását láthattunk. Csapatunk rengeteget birtokolta a labdát és sok helyzetet dolgozott ki. Az első félidőben látottak alapján gólokkal kellett volna vezetnünk és ezáltal el lehetett volna döntenünk a mérkőzést, de sajnos a helyzetkihasználásunk gyenge volt. A második félidőben hiába játszottunk emberhátrányban, ez a játék képén nem látszódott meg, hiszen ekkor is mi irányítottuk a mérkőzést, de ekkor már sokkal nagyobb veszély volt a hazai csapat kontrajátékában, mint az első félidőben. Sajnos pontokat veszítettünk, de legalább olyan bosszantó két játékosunk kiesése, mivel így nem tudunk rájuk számítani a hétvégi Monor elleni mérkőzésen. A döntetlennel csapatunk újra a tabella élére ugrott (egy meccsel még mindig kevesebbet játszottunk riválisainknál) és a 60 NB III-as csapat közül már csak mi vagyunk veretlenek!

A Paks csapatának gratulálunk a mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez, és további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban! Nekünk pedig sok időnk nem marad a sebek nyalogatására, mert néhány nap múlva újabb bajnoki következik: vasárnap, 14:30-kor, hazai pályán.

Paksi FC II. - Iváncsa KSE 2-2 (1-1)
Gólszerzők
: Ádám (27.), Nagy R. (49.) illetve Gera (40.), Csaba D. (56.)
Sárga lap: Nagy R. (59.) illetve Villám (95.), Domján Attila (90.)
Piros lap: Aradi (48.), Csaba D. (90.)

Paksi FC II.: Borsos - Delea, Vas, Bognár (Ribár (65.), Gyurkits (Budai, 46.), Grajzel, Debreceni (Görög, 46.), Nagy R. (Kovács, 76.), Szekszárdi, Máthé (Süvöltős, 73.), Ádám. Vezetőedző: Kindl István

Iváncsa KSE: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Csaba D., Szellák (Vallejos (68.), Domokos, Gera (Suszter, 81.), Cseszneki, Tóth Z. (Balogh 81.) - Hujber (Villám, 49.). Vezetőedző: Domján Attila