2019.09.25. 18:16

Újabb futballünnep Iváncsán!

Nagyszerű futballidÅ‘ben, remek állapotú pályán, telt ház elÅ‘tt kezdÅ‘dött a várva várt FTC elleni találkozó!

Mi az hogy kezdÅ‘dött! Kis híján, még két perc sem telt el, amikor Domokos életerÅ‘s lövéssel kinálta meg a tizenhatosról Gróf Dávidot. A válogatott kapuvédÅ‘nek igencsak résen kellett lennie a nagy erejű lövésnél!

Már a találkozó elején sem látszott a túlzott izgalom, vagy esetleg a lámpaláz jele, a fiúk 110%-ot igyekeznek beletenni a rekordbajnok ellen!

Az elsÅ‘ percekben - ha túlzás leírni, ha nem - megleptük agresszív játékunkkal a Fradit - Domokos is egy körülményeskedÅ‘ védÅ‘megoldás után lÅ‘hetett -, és a második lehetÅ‘ség is elÅ‘ttünk adódott: az 5. percben Pintér lÅ‘tt fölé egy kifejelt labdát.

A "zöld-fehérek" szépen lassan "megérkeztek" a mérkÅ‘zésbe, és a 10. percben ha nincs a végig magabiztosan védÅ‘ Prokop, Tokmac kilépve, ziccerbÅ‘l gólt szerezhetett volna. Egy perccel késÅ‘bb ismét Tokmac volt a fÅ‘szereplÅ‘, aki kiugratta Priskint, ám a korábbi válogatott csatár alaposan célt tévesztett lapos lövésével. Alig pár minutummal késÅ‘bb újból a meccs elején igen aktív Tokmac volt a fÅ‘szereplÅ‘, aki egy szöglet után kis hííján bevágott egy lecsorgó labdát, ám Pintér a gólvonal elÅ‘tt állva menteni tudott.

A Fradi esélyeshez méltón, egyre többet birtokolta a labdát, gólt mégis egy ártalmatlannak tűnÅ‘ szituáció végén szerzett: Egy szöglet utáni rövid felszabadítás Heister elé került, a német légiós kapsból visszalÅ‘tte azt, a labda Priskin elé került, Å‘ a leggyrosabban eszmélt, lekészített Leandronak, aki közelrÅ‘l a tehetetlen Prokop hálójába helyezett. (0-1)

A bekapott gól sem zavarta meg csapatunkat, és ha nincs a jó formában Gróf Dávid, Killer szűk 40 perc elteltével a második Fradi-megingást használhatta volna ki, de lapos lövése elakadt a kivetÅ‘dÅ‘ kapus alatt - Hatalmas helyzet volt!

Ami számunkra a legörömtelibb, hogy igazán felnÅ‘ttünk a feladathoz, tudtunk kellemetlen perceket okozni az elsÅ‘ félidÅ‘ben a Ferencvárosnak! Az amúgy is lüktetÅ‘, jó iramú találkozó még élvezhetÅ‘bb lett a szünet után. Mindezt jól bizonyítja, hogy alig a kezdÅ‘rúgás után a kilépÅ‘ Skvarka szerezhetett volna gólt, de Prokop idÅ‘ben érkezett, és megkaparintotta a labdát; Majd 2 perccel késÅ‘bb Szellák a meccs helyzetét hagyta ki, amikor lemaradt/rosszul találta el Madarász centerezését a kapuval szemben.

Talán ez a helyzet is kellett ahhoz, hogy a regnáló magyar bajnok megrázza magát. A végig igen aktív, a mezÅ‘nyben más szintet képviselÅ‘ Isael volt, hogy helyzetet alakított ki társainak, vagy egy kellemetlen lövéssel kínálta meg Prokopot (...) Gólt mégsem a jellegzetes hajkoronájú szélsÅ‘ szerzett, hanem Skvarka, akinek egy eladott labdát követÅ‘ Priskin - Tokmac - Priskin villámgyors passzsorozat végén csak az üres kapuba kellett gurítania. (0-2)

Két gólos hátrányban sem álltunk vissza, becsületbÅ‘l mentünk elÅ‘re, sÅ‘t a egy Cseszneki - Fekecs váltást követÅ‘en ha Heister nem csúsztatja ki a hosszú oldalon balhátvédünk beadását, jöhetettt volna a szépítés.

A Fradi sem állt le, és a 81. percben a csereként beálló Sigér, a jobb oldalon végigrobogó SzeretÅ‘ passzából jóformán a gólvonalról a hálóba talált! (0-3)
A folytatásban még meg volt a lehetÅ‘ségünk a szépítésre, hiszen elÅ‘bb Hujber lépett ki kis híján Frimpong és SzeretÅ‘ között, de a védÅ‘k valahogy elkotorták támadónk elÅ‘l a labdát a tizenhatos magasságában.

A találkozó utolsó pillanata hűen összefoglalta a látottakat: Vallejos 18 méterrÅ‘l a hosszú felsÅ‘be csavart, és már szinte mindenki gólt kiáltott, amikor Gróf egy szép védéssel kipaskolta a játékszert!

Több volt ez, mint tisztes helytállás! Minden dícséret megilleti a csapatot! Hiányérzetünk a kimaradt lehetÅ‘ségek miatt ugyan lehet, de így is egy felejthetetlen délután volt!
Iváncsán megállt az élet, az egész környék megmozdult a Fradi érekzésére!
Futballünnep volt a javából!

Iváncsa KSE - Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
GóslzerzÅ‘k: Leandro (28.), Skvarka (63.), Sigér (81)
Sárga lap: -
Piros lap: -

Iváncsa KSE: Prokop - Fekecs (Szauter, 82.), Aradi, Varga, Madarász - Pintér, Szellák (Hujber, 61.), Domokos - Cseszneki (Király, 74.), Vallejos, Pribék. VezetÅ‘edzÅ‘: Domján Attila

FTC: Gróf - Heister, Frimpong, Dvali, SzeretÅ‘ - Ihnatenko, Leandro (Csonka, 76.) - Skvarka (Sigér, 64.), Isael, Tokmac (Varga, 74.) - Priskin. VezetÅ‘edzÅ‘: Szerhij Rebrov

(Borítókép: fradi.hu)