2021.04.26. 14:14

Újabb győzelemmel továbbra is a tabella élén!

Vasárnap délelőtt 11 órakor az Újpest második csapatának vendégei voltunk. A mérkőzést már nem Csepelen játszották a csapatok, hanem az Újpest Akadémián, nagyszerű körélmények mellett. Több minőségi hiányzónkat nélkülözve a következő csapat lépett pályára ezen a nagyon fontos mérkőzésen: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Szellák (Schnierer 90. p.), Domokos, Gera (Suszter 46. p.) - Cseszneki(Horváth B. 80. p.),Tóth (Balogh L. 46. p.) ,Fodor.

Kiegyenlített játék után az első lehetőség az Újpest előtt adódott a 6. percben, egy védők mögé beívelt indításra rajtolt a hazaiak támadója Varga B. szorításában, végül a 16-oson belül ide-oda pattogó labdát a támadó erőtlenül pöckölte kapura, de Prokopnak nem okozott problémát.

A félidő közepéig a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. Előbb Gera ugrott ki Aradi labdájával, de az utolsó pillanatban szerelték, majd ismét ő járt közel a gólhoz, amikor a kifutó hazai kapus mentett Tóth elöl, de Gera 35 méterről az üres kapura ívelt labdáját egy visszafutó védő a kapu torkából rúgta ki.

A 27. percben egy nagyszerű kisjáték végén Cseszneki lőhetett 12 méterről, de lövése a kapufáról kijött! (...) A loldalon egy hazai kísérletet védett magabiztosan Prokop.

A 37. percben ismét Cseszneki járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, amikor jól lépett ki a védők közül, már csak a kapussal állt szemben, át is emelte fölötte a labdát, de az a felsőlécről ismét kifele pattant.

Egy perc múlva Tóth forgatott meg két védőt, majd szépen tálalt Domokos elé, aki 7 méterről, kicsit szögből, de jó helyzetből lövés helyett még passzolni akart, így a védők fel tudtak szabadítani.

Az első húsz perc kiegyenlített játéka után fokozatosan vettük át a játék irányítását, de sajnos a helyzeteinket nem használtuk ki, (két alkalommal a kapufát találtuk el) így döntetlennel vonultak szünetre a felek, ezért egy pörgős, izgalmas második félidő elé néztünk!

A második félidő első 10 percében becsülettel gyűrték egymást a csapatok, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az első komolyabb esemény az 56. percben egy szöglet utáni lecsorgó labda volt, amiből Suszter 13 méterről célozta meg a hazai kaput, de Tomori védett. Egy perc múlva egy Varga - Cseszneki - Varga összjáték végén utóbbi beadását Balogh becsúszva lőtte a felső lécre!

A 66. percben 17 méteres szabadrúgáshoz jutottunk, de Tóth fölé lőtt. Két perc múlva egy hazai támadás végén Fekecsnek szakadt fel a fejbőre, de szerencsére néhány perces ápolás után folytatni tudta a játékot.

A 71. percben Cseszneki szögletét Aradi fejelte fél méterrel a kapu mellé.

Egy perc múlva megszületett a várva várt gól is. Középpályás labdaszerzést követően Suszter két csel után Tóthot játszotta meg, majd a visszakapott labdával már a büntető területen belül járt, lövése még kijött az elé vetődő védőről, de a kipattanót magabiztosan értékesítette fiatal támadónk. (0:1)

A 75. percben kettőre növelhettük volna előnyünket, de Cseszneki szögletét Balogh kevéssel fejelte a rövid felső mellé.

Három perccel később újra lezárhattuk volna a mérkőzést. Domokos labdájával lépett ki Balogh, már a kapust is kicselezte, de kicsit kisodródott, így inkább középre emelt az érkező Szellák fejére, aki sajnos 5 méterről óriási helyzetből kapu mellé fejelt.

A 84. percben Balogh indította Susztert akinek éles szögből leadott lövését ütötte ki Tomori.

Amint előzetesen várható volt, egy nagyon nehéz mérkőzésen sikerült értékes három pontot szerezni. A hazai csapat az egész mérkőzés során mezőnyben jól futballozott, de a kapunkra, a védekezésünknek is köszönhetően kevés veszélyt jelentett. A győztes gól mellett, három alakalommal is a kapufát találtuk el, és még több nagy lehetőséget is kihagytunk, ezért az utolsó sípszóig nyílt volt a mérkőzés, de elfogultság nélkül állítható, hogy a helyzetek alapján teljesen megérdemelten nyertünk!

Csapatunknak jár a gratuláció a mérkőzésen nyújtott teljesítményért és az újabb győzelemért, amellyel továbbra is a tabella élén áll!

Az Újpest csapatának további sok sikert kívánunk!

Sok idő nincs az újabb mérkőzésre való felkészülésre, hiszen szerdán 17 órakor hazai pályán a Majos gárdáját fogadjuk.