2021.04.26. 14:14

Újabb győzelemmel továbbra is a tabella élén!

Vasárnap délelÅ‘tt 11 órakor az Újpest második csapatának vendégei voltunk. A mérkÅ‘zést már nem Csepelen játszották a csapatok, hanem az Újpest Akadémián, nagyszerű körélmények mellett. Több minÅ‘ségi hiányzónkat nélkülözve a következÅ‘ csapat lépett pályára ezen a nagyon fontos mérkÅ‘zésen: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Szellák (Schnierer 90. p.), Domokos, Gera (Suszter 46. p.) - Cseszneki(Horváth B. 80. p.),Tóth (Balogh L. 46. p.) ,Fodor.

Kiegyenlített játék után az elsÅ‘ lehetÅ‘ség az Újpest elÅ‘tt adódott a 6. percben, egy védÅ‘k mögé beívelt indításra rajtolt a hazaiak támadója Varga B. szorításában, végül a 16-oson belül ide-oda pattogó labdát a támadó erÅ‘tlenül pöckölte kapura, de Prokopnak nem okozott problémát.

A félidÅ‘ közepéig a mezÅ‘nyben gyűrték egymást a csapatok, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. ElÅ‘bb Gera ugrott ki Aradi labdájával, de az utolsó pillanatban szerelték, majd ismét Å‘ járt közel a gólhoz, amikor a kifutó hazai kapus mentett Tóth elöl, de Gera 35 méterrÅ‘l az üres kapura ívelt labdáját egy visszafutó védÅ‘ a kapu torkából rúgta ki.

A 27. percben egy nagyszerű kisjáték végén Cseszneki lÅ‘hetett 12 méterrÅ‘l, de lövése a kapufáról kijött! (...) A loldalon egy hazai kísérletet védett magabiztosan Prokop.

A 37. percben ismét Cseszneki járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, amikor jól lépett ki a védÅ‘k közül, már csak a kapussal állt szemben, át is emelte fölötte a labdát, de az a felsÅ‘lécrÅ‘l ismét kifele pattant.

Egy perc múlva Tóth forgatott meg két védÅ‘t, majd szépen tálalt Domokos elé, aki 7 méterrÅ‘l, kicsit szögbÅ‘l, de jó helyzetbÅ‘l lövés helyett még passzolni akart, így a védÅ‘k fel tudtak szabadítani.

Az elsÅ‘ húsz perc kiegyenlített játéka után fokozatosan vettük át a játék irányítását, de sajnos a helyzeteinket nem használtuk ki, (két alkalommal a kapufát találtuk el) így döntetlennel vonultak szünetre a felek, ezért egy pörgÅ‘s, izgalmas második félidÅ‘ elé néztünk!

A második félidÅ‘ elsÅ‘ 10 percében becsülettel gyűrték egymást a csapatok, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Az elsÅ‘ komolyabb esemény az 56. percben egy szöglet utáni lecsorgó labda volt, amibÅ‘l Suszter 13 méterrÅ‘l célozta meg a hazai kaput, de Tomori védett. Egy perc múlva egy Varga - Cseszneki - Varga összjáték végén utóbbi beadását Balogh becsúszva lÅ‘tte a felsÅ‘ lécre!

A 66. percben 17 méteres szabadrúgáshoz jutottunk, de Tóth fölé lÅ‘tt. Két perc múlva egy hazai támadás végén Fekecsnek szakadt fel a fejbÅ‘re, de szerencsére néhány perces ápolás után folytatni tudta a játékot.

A 71. percben Cseszneki szögletét Aradi fejelte fél méterrel a kapu mellé.

Egy perc múlva megszületett a várva várt gól is. Középpályás labdaszerzést követÅ‘en Suszter két csel után Tóthot játszotta meg, majd a visszakapott labdával már a büntetÅ‘ területen belül járt, lövése még kijött az elé vetÅ‘dÅ‘ védÅ‘rÅ‘l, de a kipattanót magabiztosan értékesítette fiatal támadónk. (0:1)

A 75. percben kettÅ‘re növelhettük volna elÅ‘nyünket, de Cseszneki szögletét Balogh kevéssel fejelte a rövid felsÅ‘ mellé.

Három perccel késÅ‘bb újra lezárhattuk volna a mérkÅ‘zést. Domokos labdájával lépett ki Balogh, már a kapust is kicselezte, de kicsit kisodródott, így inkább középre emelt az érkezÅ‘ Szellák fejére, aki sajnos 5 méterrÅ‘l óriási helyzetbÅ‘l kapu mellé fejelt.

A 84. percben Balogh indította Susztert akinek éles szögbÅ‘l leadott lövését ütötte ki Tomori.

Amint elÅ‘zetesen várható volt, egy nagyon nehéz mérkÅ‘zésen sikerült értékes három pontot szerezni. A hazai csapat az egész mérkÅ‘zés során mezÅ‘nyben jól futballozott, de a kapunkra, a védekezésünknek is köszönhetÅ‘en kevés veszélyt jelentett. A gyÅ‘ztes gól mellett, három alakalommal is a kapufát találtuk el, és még több nagy lehetÅ‘séget is kihagytunk, ezért az utolsó sípszóig nyílt volt a mérkÅ‘zés, de elfogultság nélkül állítható, hogy a helyzetek alapján teljesen megérdemelten nyertünk!

Csapatunknak jár a gratuláció a mérkÅ‘zésen nyújtott teljesítményért és az újabb gyÅ‘zelemért, amellyel továbbra is a tabella élén áll!

Az Újpest csapatának további sok sikert kívánunk!

Sok idÅ‘ nincs az újabb mérkÅ‘zésre való felkészülésre, hiszen szerdán 17 órakor hazai pályán a Majos gárdáját fogadjuk.