2020.08.14. 08:24

Újabb meggyőző siker!

"Szerda délután az NB III-ba visszajutó Hódmezővásárhely FC vendégei voltunk. Csapatunk a következő összeállításban lépett pályára: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Csaba D.(Balogh 46. perc) - Pribék, Domokos, Villám- Cseszneki (Gera 62.perc), Tóth Z., Vallejos (Szellák 74.perc).

Rekkenő hőségben kezdődött a mérkőzés, ennek ellenére aktívan kezdtek a csapatok. Rögtön látható volt, hogy két teljesen eltérő játékstílus fog összecsapni. Azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de egy alkalom kivételével nem tudtunk komoly veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára. Sőt, a 19. percben jött a feketeleve: Hazai szöglet után Huszár fejelt közelről a kapunkba. (1:0)

A kapott gól láthatóan megzavarta csapatunkat ezért a legjobbkor jött az egészségügyi (ivó) szünet. Sikerült rendeznünk a sorokat és ez már a csapat teljesítményén is észrevehető volt. Futószalagon jöttek a helyzetek. Előbb Cseszneki beadásából Domokos lőtt felsőlécet, majd néhány perc múlva Aradi fejese csattant a kapufán. Pár perccel később Domokos 20 méteres lövése kerülte el kevéssel a kaput, majd Vilám lövését védte a hazaiak kapusa. Érett a gól, ami a 42. percben meg is érkezett! Ekkor egy Tóth - Domokos összjáték végén Vallejos kapott remek labdát és magabiztosan használta ki a lehetőséget. (1:1). Fontos találat volt, hiszen így nem hátránnyal kellett a szünetre mennünk.

A második félidő álom kezdéssel indult, mivel 2 perc alatt már kettő góllal vezettünk. A 46. percben Balogh beadását Cseszneki félollóval jutatta a kapuba. (1:2) - Gyönyörű találat volt! Két perccel később egy formás támadás végén Madarász beadásából ért el Cseszneki újabb gólt, ezzel már két gól volt az előnyünk. (1:3)

A hazaiakat érthető módon teljesen leforrázta a két gyors gól és láthatóan megzavarodtak. A mieink viszont továbbra is támadásban maradtak és szebbnél szebb akciókkal szórakoztatták a csapatunkat elkísérő lelkes szurkolóinkat. Csak idő kérdése volt az újabb gól. A 60. percben Madarász beadását mentette Balogh elől önfeláldozóan egy hazai védő (majdnem öngól lett), majd Vallejos beadása után Baloghot lökték ki 3 méterre a kaputól ziccerben(a síp néma maradt), néhány perc múlva pedig Gera szerezhette volna meg első iváncsai találatát, de fejese a gólvonalon álló védőről perdült kapu fölé. Hatalmas fölényünk a 68. percben érett újabb góllá: Ekkor egy fantasztikus támadás futott végig a pályán, Domokos - Vallejos - Madarász volt a labda útja, aminek a végén Baloghnak szinte csak az üres kapuba kellett gurítania. (1:4) Benne lógott a levegőben az újabb találat is, de sajnos elkönnyelműsködtünk több lehetőséget. A Hódmezővásárhely viszont nem adta fel és a közönségük biztatása mellett megpróbálták szorosabbá tenni a mérkőzést. A 90. percben az erőfeszítéseiket siker koronázta. Ekkor egy jobb oldali beadás után lecsorgó labdát lőtt a kapunkba Tapiska, ezzel beállítva a végeredményt. (2:4)

Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen két találkozójából kettőt nyertek a hazaiak. Az ellenféltől azt kaptuk amire készültünk, nagyon szervezetten, keményen védekeztek és nagyon kellett figyelnünk a védekezésből támadásba való gyors átmeneteikre. A mérkőzés nagy részében a mi akaratunk érvényesült, a játék minőségében egyértelműen domináltuk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, amelyek közül négyet sikerült is kihasználnunk.

A látottak alapján győzelmünk teljesen megérdemelt és a siker értékét növeli, hogy egy jó, szervezetten játszó csapat otthonából sikerült három pontot elhozni!

A Hódmezővásárhely csapatának további sok sikert kívánunk, csapatunk pedig készül a következő, vasárnapi Szekszárd elleni hazai mérkőzésre!" - Bozai Attila