2020.11.14. 19:22

Visszataláltunk a helyes útra!

Szombaton a Rákosmente FC csapatát fogadtuk, az MLSS járványügyi intézkedései nyomán, árt kapuk mögött. Valóban szokatlan futballmérkÅ‘zést nézÅ‘k nélkül vívni, de csapatunknak így is meg volt a maga motivációja a találkozót illetÅ‘en, hiszen ki akartuk küszöbölni a szegedi-csorbát.

Sajnos a találkozót megelÅ‘zÅ‘en kiderült, hogy a bokasérülést szenvedÅ‘ Prokopra nem számíthatunk, ám kapusunk hiányában is egy motivált csapat lépett pályára a tabella hátsó felében tanyázó vendégek ellen.

Az elsÅ‘ perctÅ‘l magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, nagy labdabirtoklási fölényünk pedig a találkozó egészére igaz.

Az elsÅ‘ komoly lehetÅ‘ségre sem kellett sokat várnunk: a 7. percben Balogh lépett ki a leshatárról, a kimozduló kapus mellett is sikerült eltennie a labdát, ám a visszafutó védÅ‘k menteni tudtak. Két perccel késÅ‘bb újból Balogh került helyzetbe, ezúttal fejjel, célt tévesztett.

Az elsÅ‘ félidÅ‘re abszolút igaz, hogy sorra jöttek a nagyobbnál-nagyobb lehetÅ‘ségek, és ahogy mondani szokás, csak idÅ‘ kérdése volt az iváncsai gól!

A 23. percben egy laposan középre tett labdát Greksa sarkazott a kapufára (a kapus is beleért) az ötösön belülrÅ‘l; majd néhány perccel késÅ‘bb Aradi lÅ‘tt közelrÅ‘l a kapusba.

A 32. percben Cseszneki jobb oldali szöglete találta meg Vargát a hosszú oldalon, aki középre fejelte a labdát, a kétségbeesetten menteni igyekvÅ‘ védÅ‘ Pribéket találta telibe, akirÅ‘l kis híján a hálóba került a labda. Két minutummal késÅ‘bb Balogh Greksa lekészítése után ismét eltette a labdát a kimozduló kapus mellett, de a vendég védelem a kapu torkából ezúttal is menteni tudott.    

Nagy nyomás nehezedett a rákosmente kapujára, ami magával hordozta a hibákat is. Egy ilyen hiba, egy saját térfélen eladott labdára csapott le Cseszneki a 39. percben, szépen összejátszott Balogh-gal, majd mintegy 18 méterrÅ‘l kíméletlenül lÅ‘tt a bal alsó sarokba! (1-0)

A vezetés tudatában sem kapcsolt lejjebb csapatunk, az újabb góltól pedig  csak a bal kapufa mentette meg a vendégeket Balogh életerÅ‘s, közeli lövésénél még a félidÅ‘ vége elÅ‘tt.

A fordulást követÅ‘en szinte az elsÅ‘ támadásból gólt szerezhettünk volna, ha Greksa nem marad le egy jobb oldalról középre lÅ‘tt labdáról. Ez a lehetÅ‘ség mintha ébresztÅ‘t fújt volna a vendég oldalon is, akik kétszer is eljutottak Ordasi kapujáig: ElÅ‘bb Balaskó távoli lövése kerülte el a kaput, majd a magát egészen a tizenhatoson belülre beküzdÅ‘ Vattai lÅ‘tt éles szögbÅ‘l a már a Balogh által is eltalált bal kapufára – A hazai léc, jó szolgálatot tett ezúttal!

A félidÅ‘ elsÅ‘ negyedórája után jöttek újra az iváncsai helyzetek: ElÅ‘bb az 59. percben Madarász vállalkozott lövésre mintegy 20 méterrÅ‘l, életerÅ‘s lökete nem sokkal kerülte el a jobb felsÅ‘ sarkot; majd a 61. percben Tóth balról, élesen középre lÅ‘tt szabadrúgása hiába kötött ki a Rákosmente kapujába, a játékvezetÅ‘ támadóink lesállása miatt annulálta a találatot.
5 perc elteltével ismét Greksa járt nagyon közel a gólhoz, aki Madarász centerezésérÅ‘l éppen annyira maradt le, hogy elÅ‘revetÅ‘dve, már nem sikerült irányítania a labdát.

A hajrá elÅ‘tt vendégek a csereként beállt Nagy Bence kiugrásával még okoztak némi bonyodalmat Ordasi kapuja elÅ‘tt a 72. percben, ezzel lényegében ellÅ‘ve utlsó puskaporukat is – Nem úgy mint a túloldalon!

Ugyan sokat kellett rá várni, de a 86. percben Vallejos kapott labdát jobb oldalon, a tizenhatoson belülre érve, Domokos elé készített, aki ballal, laposan, kíméletlenül helyezett a kapuba, kialakítva a végeredményt. (2-0)

A kétgólos különbség a helyzeteink milyenségét tekintve a vendégekre hízelgÅ‘, gyÅ‘zelmünk így abszolút megérdemeltnek mondható!

Folytatás egy hét múlva, vasárnap (16:00-tól) a Keszkemét elleni idegenbeli rangadón!
HAJRÁ IVÁNCSA!

Iváncsa KSE – Rákosmente FC 2-0 (1-0)
GólszerzÅ‘: Cseszneki (39.), Domokos (86.)
Sárga lap: Pribék (56.), Fekecs (79:)) illetve Torda (87.)
Piros lap: -

Iváncsa: Ordasi – Madarász (Szauter, 87.), Aradi, Varga B. (Csaba D., 46.), Fekecs – Cseszneki , Domokos, Pribék, Tóth Z. (Vallejos, 68.) – Balogh L. (Suszter, 87.), Greksa (Szellák, 68.).

Rákosmente: Kovács B. – Olasz, Nyúl, Darabont (Darázs, 91.), Balaskó, GyÅ‘rfi (Nagy B., 56.), Ország, Ott, Vattai (Molnár, 84.), Lovász, Horváth (Torda, 56.).