2018.11.26. 10:03

Zárásként döntetlen!

Csapatunk Fekecs és Balogh nélkül készült az Å‘sz utolsó, tavaszról elÅ‘re hozott bajnoki mérkÅ‘zésére. A következÅ‘ összeállításban kezdtünk: Dániel - Aradi, Kertai, Madarász, Huszty, Szántó (Berényi, 58.), Pribék, Varga B., Cseszneki, Folmer (Bartha, 83.), Büki (Szauter, 73.).

A tovbábbiakban másodedzÅ‘nk, Bozai Attila értékelése olvasható:.

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen a hazaiak jó formában vártak bennünket. Ráadásul talán a szezon legerÅ‘sebb összeállításában léptek pályára, hiszen Tischler Patrik, Eke Uzoma, vagy az ex-Liverpool, -PSG játékos Ngog David Philippe is a kezdÅ‘ csapat tagja volt. Ennek megfelelÅ‘en is kezdett a Honvéd, nekünk ugrottak, és az elsÅ‘ 10-15 percben nyomás alá helyezték csapatunkat, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Néhány távoli lövéssel próbálkoztak, de ezek vagy elkerülték Dániel kapuját, vagy kapusunk védett magabiztosan.

A kezdeti kispesti fölény után kiegyenlítetté vált a játék, és Folmer révén megszerezhettük volna a vezetést. Mindkét csapat nagyon szervezetten, a biztonságot szem elÅ‘tt tartva játszott, talán ezért sem alakult ki 100%-os gólhelyzet, ennek ellenére mind a két oldalon adódtak lehetÅ‘ségek. Az elsÅ‘ félidÅ‘ben nem született gól.

A szünet után sajnos hamar megszerezte a vezetést a Honvéd. Májer kemény lövését védte kapusunk, a kipattanóból Tischler lÅ‘tt éles szögbÅ‘l kapufát (Dániel rajta volt), majd egy, az alapvonalról visszapasszolt labdánál Banó-Szabó lövését Dániel még bravúrral ki tudta ütni, de az érkezÅ‘ Ngog 5 méterrÅ‘l a kapunkba pörgetett (1-0)

Szerencsére nem kellett sokat várni a válaszunkra, hiszen 3 perc múlva jött az egyenlítésünk: Büki szabadrúgásból ívelt középre, és az érkezÅ‘ Aradi 7 méterrÅ‘l védhetetlenül bólintott a hazaiak kapujába (1-1).

Az egyenlítés láthatóan feldobta a fiúkat és több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést. ElÅ‘bb Büki szabadrúgásáról maradt le centikkel Berényi, majd az Å‘ látványos sarkazása után Varga lépett ki jó ütemben a védÅ‘k közül, de ziccerét hárította Tomori, a hazaiak kapusa. Néhány perc múlva ismét Å‘ volt a fÅ‘szereplÅ‘, amikor Aradi közeli fejesét hárította bravúrral a gólvonalon. A kihagyott helyzetek majdnem sokba kerültek, hiszen a mérkÅ‘zés végén Dániel Csaba bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy ponttal térhessünk haza.

Összességében egy nagyon jó iramú, kemény, de sportszerű mérkÅ‘zésen, bármelyik csapat megszerezhette volna a gyÅ‘zelmet. A játék képe alapján a döntetlen igazságosnak mondható. Idén már csak egy mérkÅ‘zés vár csapatunkra. December 5.-én, szerdán, 12 órakor a Magyar Kupában fogadjuk az elsÅ‘ osztályú Szombathelyi Haladást."

Mi addig is jó felkészülést kívánunk az NB 1-es ellenfél elleni kupacsatára!
HAJRÁ IVÁNCSA!