2019.12.02. 10:22

Zárásként vereség!

Jól felkészített csapatok feszültek egymásnak a télies hidegben. 

Az első percekben - mi több az egész félidőben - mezőnyben gyűrték egymást a felek. Az első lehetőség(ecske) az 5. percben Domokos előtt adódott, aki kapásból lőtt vissza a tizenhatos előteréből egy labdát, éles lövése Hujberen irányt változtatva elkerülte a kaput - Itt eljátszhadozhattunk a gondolattal, hogy mi van HA másképp pattan a játékszer... 

Két perccel később a vendégeknek már komolyabb sanszuk adódott, egy veszélyes jobb oldali beadást Hunya fejelt kapura, Prokopnak nagyot kellett nyújtozkodnia. 

A mezőnyjáték mellett ekkorra annyit változott a játék képe, hogy a hazaiak veszélyes pontrúgásai rendre okoztak kisebb-nagyobb bonyodalmat a kapunk előterében.
 A 26. percben éppen egy ilyen rögzített játékhelyzet után születettt az első gól: Prokop elsőnek nagyot védett egy lecsorgó, közeli lövésnél, viszont a kipattanó Karacs elé került, aki nagyjából 11 méterről már nem hibázott, egyből a kapuba lőtt. (1-0)

A bekapott gól után hamar válaszolhattunk volna, ám Fortuna, és főleg Bozsó kapus jó reflexei miatt ez nem így lett. A hazaiak hálóőre nagyot mentett visszanyúlva Hujber megpattanó lövését követően. 
Sajnos ezzel az egyetlen lehetőséggel el is lőttük puskaporunkat az első játékrészben.

A szünet után tudtuk, hogy ennél több kell, ha pontszerzésben reménykedünk. Ahogy telt-múlt az idő a második félidőben, úgy lett egyre aktívabb csapatunk támadójátéka is. Hátul azonban minden pillanatban figyelni kellett, hiszen a hazaiak ellentámadásai is ott hordozták a veszélyt magukban. 

A hajrára érve érezhető volt, hogy benne lóg a levegőben egy esetleges iváncsai találat is, azonban a 76. percben egy 'könnyű síppal' befújt tizenegyes eldönteni látszott a három pont sorsát. Persze a büntető megtélésének körülményei a hazaiak játékosát, Farkast mit sem zavarták, kíméletlenül lőtt a léc alá. (2-0)

Két gólos hátrányban még nagyobb erőket mozgosítottunk a gólszerzés érdekében: Előbb a 85. percben Killer fejelt egy kapufát, majd három perc múlva jött Domokos. Középpályásunk szépen teremtett magának lövőhelyzetet, majd mintegy 18-20 méterről ballal, futtából nagy gólt lőtt! (2-1)

Balszerencsénkre ez a találat már túl későn született. A hazaiak a hátralévő pár percben 'jól ölték az időt' is, így az eredmény már nem változott. 

A második félidő alapján talán joggal mondhatjuk, hogy több volt ebben a mérkőzésben! A vereség miatt egyébként már csak azért is lehet hiányérzetünk, hiszen a két csapat helyet cserélt a táblázaton - Most a 32 pontos Monor a harmadik, egy egységgel előttünk! 

A meccs után felnőtt csapatunk Iváncsán megtartotta az ilyenkor szokásos évzárót is, így játékosoknak/edzőknek következhet a megérdemelt pihenő. Összességében szép őszi idényt (a két tavaszi fordulóval kiegészülve) zártunk, emlékezetes mérkőzésekkel. 
Folytatás majd az új évben (...) A január 20-án kezdődő felkészüléssel! 


Szurkolóinknak is kellemes pihenést kívánunk!
HAJRÁ IVÁNCSA!

 

Monor SE - Iváncsa KSE 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Karacs (26.), Farkas (78. -büntetőből) illetve Domokos (88.)
Sárga lap: Fisli (36.), Pintér D. (90.) illetve Aradi (28.), Cseszneki (77.), Killer (94.)
Piros lap: - 

Monor: Bozsó - Fisli, Barthel, Ficsor, Karacs, Farkas, Pintér D., Hunya, Haragos, Tóth F., Tóth Á. Vezetőedző: Horváth Dávid 

Iváncsa: Prokop - Madarász, Varga, Aradi, Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki, Király (Killer, 46.), Vallejos, Hujber. Vezetőedző: Domján Attila