2021.04.19. 21:44

Zsinórban nyolcadszor is begyűjtöttük a három pontot!

A legutóbbi fordulóban a tabella 10. helyén álló Paksi FC második csapatát fogadtuk. A vendégcsapat minden ellenfele számára veszélyes tudott lenni, ezt ősszel saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Az összeállításukat böngészve látható volt, hogy a tehetséges fiatalok mellett, 4-5,az első keretből visszajátszó játékos is pályára lépett, így maximális teljesítmény kellett a sikerhez. Ráadásul  ebben a fordulóban a tabella első öt helyezettje közül négy egymás ellen meccselt, így egy sikerrel jó pozícióba kerülhettünk.

Sajnos Ordasi, Szauter, Pribék és Vallejos sérülés miatt hiányzott, de Aradinak lejárt az egy mérkőzésre szóló eltiltása, így a szakmai stáb rendelkezésére tudott állni.

Csapatunk a Varga Á. - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Szellák, Domokos, Gera(Csaba D. 80. p.) - Cseszneki(Balogh 80. p.),Tóth (Schnierer 90. p.), Fodor (Suszter 70. p.) összeállításban futballozott.

A kezdés után rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és már a 3. percben veszélyeztettünk Domokos révén, akinek 22 méteres életerős lövése kevéssel kerülte el a kaput. Irányítottuk a mérkőzést és komoly nyomást helyeztünk a vendégekre. Folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát és kezdeményező játékunknak köszönhetően több alkalommal is az ellenfél védelme mögé tudtunk kerülni. Az első negyedóra végén egy formás támadás futott végig a pályán, Madarász az öt és feles sarkáig robogott, belül többen is gólra éhesen várták a labdát, de a vendégeknek sikerült felszabadítaniuk. Néhány perc múlva ismét Madarász beadása okozott bonyodalmat az ellenfélnek.

A 23. percben Cseszneki passzából osztott ki Tóth egy esernyőt védőjének, de Holczer az utolsó pillanatban mentett támadónk elöl. A 35. percben maradt ki a félidő legnagyobb helyzete, egy szöglet variáció után Cseszneki beadását Gera 3 méterről, kapásból rúgta kapu fölé. A játék képe alapján csak idő kérdése volt a vezető gól megszerzése, amit talán a legjobbkor, a félidő vége előtt pár perccel sikerült megszereznünk: Domokos - Cseszneki volt a labda útja, utóbbi pontos centerezésére Tóth érkezett középen és magabiztosan lőtt a vendégek kapujába. (1:0)

Az első félidőben egyértelműen csapatunk akarata érvényesült, de nehéz feladat volt, a jól szervezett vendégcsapat védekezésének feltörése. Hiába sikerült többször is az ellenfél védelme mögé kerülnünk, a befejezéseknél hiányzott a pontosság. Az első félidőben csapatunk védekezése is remekül működött, a Paks támadásait megfelelő módon tudtuk hatástalanítani.

A második félidőt álomszerűen kezdtük! Rögtön a kezdés után, a 46. percben egy parádés akció végén Madarász tört be a 16-oson belülre és hajszál pontos passzából Gera 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot. (2:0)

A Paksot láthatóan megfogta a gyorsan kapott gól és nem kellett sokat várni az újabb találatra sem. Ekkor egy Cseszneki-Domokos - Fodor kisjáték végén, utóbbi a leshatárról indulva már csak a kapussal állt szemben és nem is hibázta el a lehetőséget. (3:0)

A Paks becsületére legyen mondva, ekkor sem adták fel és az 57. percben szépítettek: A vendégek támadója Szendrei fordult bele a mögötte álló Aradiba, a játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt. A 11-est a vendégek kapusa, Holczer magabiztosan értékesítette.

Egy perc múlva Fekecs lecsúszott beadása a felsőlécről pattant az alapvonalon túlra. A 70. percben a vendégek részéről Bognár próbálkozott, de 30 méterről megeresztett lövése elkerülte a hazai kaput.

A Paks egyre több kockázatot vállalt, próbáltak több energiát fektetni a támadásokba, de ezáltal csapatunk előtt nagyobb területek nyíltak. Egy ilyen lehetőség volt a 80. percben is, de hiába támadhattunk hárman egy védő ellen, elkönnyelműsködtük a lehetőséget. Egy perc múlva Suszter adott ziccer passzt Balognak, de a vendégkapus bravúrral védett, bár ezzel az akció még nem ért végett, mert a szélről beadott labdát Csaba D. fejelte 7 méterről fölé.
Két perc múlva egy újabb gyors átmenet végén Balogh beadását Tóth lőtte az oldalhálóba.

A 86. percben Szendrei próbálkozott 26 méterről szabadrúgásból, de a keményen meglőtt, szitáló labdát magabiztosan védte Varga.

A slusszpoén a 90. percre maradt. Ismét a fiatal Suszter tálalt Balogh elé, aki már csak a vendégek kapusával állt szemben, de lövését Holczer hatalmas bravúrral a felső lécre tolta, a kipattanóra Csaba D. érkezett és 6 méterről a hálóba lőtt, ezzel kialakítva a 4:1-es végeredményt.

Amint várható volt rengeteg energiát kellett mozgósítani, hogy sikerüljön begyűjteni az újabb 3 pontot. A kezdéstől az utolsó sípszóig ismét kreatívan, a mérkőzést végig uralva, az ellenfél játékát kontrollálva, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertünk! A siker értékét növeli, hogy egy szervezetten, sportszerűen, kulturáltan futballozó ellenfelet sikerült legyőznünk. A Paks gárdájának további sok sikert kívánunk a hátralévő mérkőzésekre!

Csapatunknak jár a gratuláció az újabb sikerhez!

A többi mérkőzés eredményeinek következtében, 30 mérkőzés után a tabella élére ugrottunk, egy ponttal megelőzi a bajnokság toronymagas esélyesét, a Kecskeméti TE gárdáját!

HAJRÁ IVÁNCSA!