2021.05.03. 21:49

Zsinórban tizenegyedszer is győzelem!

A 33. fordulóval folytatódott a bajnokság, csapatunk Monorra látogatott. A hazaiak a tabella 6. helyén álltak a forduló előtt, tavasszal jól szerepeltek, így roppant nehéz mérkőzés elé nézett csapatunk. Külön öröm volt, hogy hosszú idő után végre szurkolók előtt rendezték az összecsapást, ráadásul a hazai klub kedveskedett a kilátogató nézőknek, hiszen ingyenes volt a belépés!

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Fodor 73. p.) - Szellák, Domokos (Schnierer 86. p.), Cseszneki (Gera 64. p.) - Suszter (Horváth B. 86. p.), Balogh (Greksa 86. p.), Tóth összeállításban próbálta meg folytatni remek sorozatát.

Látható volt, hogy mindkét szakmai stáb jól felkészült az ellenfélből, ezért az első öt percben a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 6. percben viszont már közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Domokos lövésszerű passzát  Balogh jól vette át, már csak a kapussal állt szemben, de sarokra tartó lövését hatalmas bravúrral védte a hazai kapus.

A 10. percben ismét Domokos ívelt a védők mögé belépő Tóth lábára, aki egy átvétel után rögtön lőtt, de célt tévesztett. Két perc múlva Domokos gyorsított rá a középpályán, majd 23 méterről kevéssel lőtt kapu mellé.

A 29. percben ismét közel jártunk a gólhoz. Balogh kapott remek labdát, de előle a kapujából  kifutó hazai kapus vetődve még el tudta ütni a labdát, ami Tóth elé került, ő egyből lőtt és gól is lett volna, ha az elcsúszó hazai védő kézzel ki nem üti az üres kapuba tartó labdát - Óriási meglepetésre az egyértelmű büntető elmaradt!

Öt perccel később egy baloldali támadás végén Fekecs 20 méteres bombáját védte a hazai hálóőr.

A félidő vége előtt egy perccel a hazai csapat is közel járt a gólhoz. Egy 22 méteres szabadrúgást tekertek a kapufára, a kipattanót sikerült felszabadítani.

Az erős szél az első félidőben a hazai csapatot támogatta, ennek ellenére a félidő nagy részében csapatunk akarata érvényesült. Több alkalommal is közel jártunk a gólhoz, de kihagytuk a lehetőségeinket és a félidő utolsó percében a szerencsére is szükségünk volt, hogy megőrizzük kapunkat a góltól. 

A második félidőben a szél már csapatunkat támogatta, így bíztunk benne, hogy sikerül a magunk javára eldönteni a mérkőzést.

Jól kezdtük a második félidőt, nem kellett sokat várni a vezető találatunkra sem. A 48. percben egy labdaszerzést követően villámgyorsan mentünk át támadásba, amikor Tóth kapott pontos passzt a felezőnél és ellenállhatatlanul robogott végig az ellenfél térfelén majd mesterien tálalt Balogh elé, aki magabiztosan kihasználta a ziccert. (0:1)

Két perc múlva újra Balogh találhatott volna a kapuba, amikor egy formás támadás végén Madarász jól tekert középre, de centerünk lövését egy védő szögletre mentette. A szögletet Cseszneki tekerte kapura, amit a szél is megtolt, de Bozsó bravúrral szögletre tornázta.

Az 55. percben viszont már a hazai kapus is tehetetlen volt. Cseszneki tekert egy szabadrúgást mértani pontossággal az érkező Tóth lábára, aki okosan kilőtte a hosszú sarkot. (0:2)

Pár perc múlva a büntető területünkön belül Aradi és egy hazai játékos lábai találkoztak, de a játékvezető sípja néma maradt. A túloldalon Tóth forgatta meg immár sokadszor a védőket, de beadását szögletre mentették az érkező támadók elöl.

A 60. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Sikerült nyomás alá helyeznünk a hazaiakat, akik ennek következtében Baloghot játszották meg, támadónk köszönte szépen az ajándék labdát és a kapust is kicselezve talált a hazai kapuba. (0:3)

A 65. percben Baloghot rúgják fel 18 méterre a kaputól, az ígéretes helyről járó szabadrúgást Gera fölé lőtte. Pár perc múlva a hazai csapat legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor egy baloldali támadás végén a hosszú oldalra  átlőtt labdából nagy helyzetből, 8 méterről mellé lőttek.

Az utolsó nagy lehetőség is csapatunk előtt adódott a 83. percben, ekkor egy szélről érkező labdát vett át Gera 12 méterre a kaputól de lövésébe az utolsó pillanatban belevetődött egy védő.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően egy nagyon jól felkészítet ellenféllel találkoztunk, de ezen a napon csapatunk nagyszerű csapatjátékot nyújtva, az egész mérkőzést végig kontrolálva, több átlagon felüli teljesítménnyel teljesen megérdemelten nyert. Ami külön öröm, hogy végre szurkolóink is láthatták a jól futballozó csapatunkat és a mérkőzés végén együtt ünnepelték az újabb, sorozatban 11. sikert.

Ezzel a győzelemmel csapatunk továbbra is a tabella élén helyezkedik el, 3 ponttal megelőzve a második helyezett Kecskemétet.

A Monor gárdájának további sok sikert kívánunk!

Vasárnap újabb rangadó következik, a jó erőkből álló, a tabella 3. helyén álló Dabas gárdáját fogadjuk, remélhetőleg nagyszámú szurkolónk előtt!