2021.05.03. 21:49

Zsinórban tizenegyedszer is győzelem!

A 33. fordulóval folytatódott a bajnokság, csapatunk Monorra látogatott. A hazaiak a tabella 6. helyén álltak a forduló elÅ‘tt, tavasszal jól szerepeltek, így roppant nehéz mérkÅ‘zés elé nézett csapatunk. Külön öröm volt, hogy hosszú idÅ‘ után végre szurkolók elÅ‘tt rendezték az összecsapást, ráadásul a hazai klub kedveskedett a kilátogató nézÅ‘knek, hiszen ingyenes volt a belépés!

Csapatunk a Prokop - Madarász, Aradi, Varga, Fekecs (Fodor 73. p.) - Szellák, Domokos (Schnierer 86. p.), Cseszneki (Gera 64. p.) - Suszter (Horváth B. 86. p.), Balogh (Greksa 86. p.), Tóth összeállításban próbálta meg folytatni remek sorozatát.

Látható volt, hogy mindkét szakmai stáb jól felkészült az ellenfélbÅ‘l, ezért az elsÅ‘ öt percben a mezÅ‘nyben gyűrték egymást a csapatok. A 6. percben viszont már közel jártunk a vezetés megszerzéséhez. Domokos lövésszerű passzát  Balogh jól vette át, már csak a kapussal állt szemben, de sarokra tartó lövését hatalmas bravúrral védte a hazai kapus.

A 10. percben ismét Domokos ívelt a védÅ‘k mögé belépÅ‘ Tóth lábára, aki egy átvétel után rögtön lÅ‘tt, de célt tévesztett. Két perc múlva Domokos gyorsított rá a középpályán, majd 23 méterrÅ‘l kevéssel lÅ‘tt kapu mellé.

A 29. percben ismét közel jártunk a gólhoz. Balogh kapott remek labdát, de elÅ‘le a kapujából  kifutó hazai kapus vetÅ‘dve még el tudta ütni a labdát, ami Tóth elé került, Å‘ egybÅ‘l lÅ‘tt és gól is lett volna, ha az elcsúszó hazai védÅ‘ kézzel ki nem üti az üres kapuba tartó labdát - Óriási meglepetésre az egyértelmű büntetÅ‘ elmaradt!

Öt perccel késÅ‘bb egy baloldali támadás végén Fekecs 20 méteres bombáját védte a hazai hálóÅ‘r.

A félidÅ‘ vége elÅ‘tt egy perccel a hazai csapat is közel járt a gólhoz. Egy 22 méteres szabadrúgást tekertek a kapufára, a kipattanót sikerült felszabadítani.

Az erÅ‘s szél az elsÅ‘ félidÅ‘ben a hazai csapatot támogatta, ennek ellenére a félidÅ‘ nagy részében csapatunk akarata érvényesült. Több alkalommal is közel jártunk a gólhoz, de kihagytuk a lehetÅ‘ségeinket és a félidÅ‘ utolsó percében a szerencsére is szükségünk volt, hogy megÅ‘rizzük kapunkat a góltól. 

A második félidÅ‘ben a szél már csapatunkat támogatta, így bíztunk benne, hogy sikerül a magunk javára eldönteni a mérkÅ‘zést.

Jól kezdtük a második félidÅ‘t, nem kellett sokat várni a vezetÅ‘ találatunkra sem. A 48. percben egy labdaszerzést követÅ‘en villámgyorsan mentünk át támadásba, amikor Tóth kapott pontos passzt a felezÅ‘nél és ellenállhatatlanul robogott végig az ellenfél térfelén majd mesterien tálalt Balogh elé, aki magabiztosan kihasználta a ziccert. (0:1)

Két perc múlva újra Balogh találhatott volna a kapuba, amikor egy formás támadás végén Madarász jól tekert középre, de centerünk lövését egy védÅ‘ szögletre mentette. A szögletet Cseszneki tekerte kapura, amit a szél is megtolt, de Bozsó bravúrral szögletre tornázta.

Az 55. percben viszont már a hazai kapus is tehetetlen volt. Cseszneki tekert egy szabadrúgást mértani pontossággal az érkezÅ‘ Tóth lábára, aki okosan kilÅ‘tte a hosszú sarkot. (0:2)

Pár perc múlva a büntetÅ‘ területünkön belül Aradi és egy hazai játékos lábai találkoztak, de a játékvezetÅ‘ sípja néma maradt. A túloldalon Tóth forgatta meg immár sokadszor a védÅ‘ket, de beadását szögletre mentették az érkezÅ‘ támadók elöl.

A 60. percben végleg eldÅ‘lt a mérkÅ‘zés: Sikerült nyomás alá helyeznünk a hazaiakat, akik ennek következtében Baloghot játszották meg, támadónk köszönte szépen az ajándék labdát és a kapust is kicselezve talált a hazai kapuba. (0:3)

A 65. percben Baloghot rúgják fel 18 méterre a kaputól, az ígéretes helyrÅ‘l járó szabadrúgást Gera fölé lÅ‘tte. Pár perc múlva a hazai csapat legnagyobb helyzetét hagyta ki, amikor egy baloldali támadás végén a hosszú oldalra  átlÅ‘tt labdából nagy helyzetbÅ‘l, 8 méterrÅ‘l mellé lÅ‘ttek.

Az utolsó nagy lehetÅ‘ség is csapatunk elÅ‘tt adódott a 83. percben, ekkor egy szélrÅ‘l érkezÅ‘ labdát vett át Gera 12 méterre a kaputól de lövésébe az utolsó pillanatban belevetÅ‘dött egy védÅ‘.

Az elÅ‘zetes várakozásoknak megfelelÅ‘en egy nagyon jól felkészítet ellenféllel találkoztunk, de ezen a napon csapatunk nagyszerű csapatjátékot nyújtva, az egész mérkÅ‘zést végig kontrolálva, több átlagon felüli teljesítménnyel teljesen megérdemelten nyert. Ami külön öröm, hogy végre szurkolóink is láthatták a jól futballozó csapatunkat és a mérkÅ‘zés végén együtt ünnepelték az újabb, sorozatban 11. sikert.

Ezzel a gyÅ‘zelemmel csapatunk továbbra is a tabella élén helyezkedik el, 3 ponttal megelÅ‘zve a második helyezett Kecskemétet.

A Monor gárdájának további sok sikert kívánunk!

Vasárnap újabb rangadó következik, a jó erÅ‘kbÅ‘l álló, a tabella 3. helyén álló Dabas gárdáját fogadjuk, remélhetÅ‘leg nagyszámú szurkolónk elÅ‘tt!