2022.08.17. 09:06

3/3!

Hétvégén az NB3 közép csoportjának harmadik játéknapján, két győztes meccset követően csakúgy a három pont reményében léptünk pályára a Makó FC ellenében. Aktuális ellenfelünk tavaly feljutóként igazi meglepetéscsapatként, és lendületük végül az ötödik helyre repítette őket. Ezévi keretük is az élbolyba predesztinálja őket, így igazi rangadóra készültünk. 

Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. A makóiak igyekeztek első szándékból feljuttatni a labdát a támadó harmadba, míg mi hol kontratámadások, hol súlypontáthelyezésekkel, felépített akciókkal tudtunk a kapujuk előterébe kerülni. Jó ritmusú mérkőzésen talán valamelyest mi álltunk közelebb a gólszerzéshez, majd a 30. minutumban abszolút helyzeti előnybe kerültünk: utolsó emberes szabálytalansága révén Sirokmán állt ki idő előtt, így emberelőnybe kerültünk, illetve — mivel a falt a büntetőterületen belül adódott — tizenegyeshez  is jutottunk. A mészfoltról elvégzett rúgás azonban célt tévesztett, így patthelyzettel folytatódott a játék. 

A félidőig óriási mezőnybeli dominanciát sikerült kislakítanunk, a maradék tizenöt percben megannyi ziccert dolgoztunk ki, melyekből egy ízben sikerült is megtörni a makói védelmet: fiatal játékosunk, Salacz Máté bólintott kelő erővel és pontossággal a hálóba. 1:0, ezzel az állással vonulhattak pihenőre a felek. 

Joggal gondolhattuk, a fordulás után hamar pontot tehetünk a meccs végére, ám a dominanciát kapkodás és fegyelmezetlenség váltotta fel, melynek okán emberhátrányban is önbizalomra kaptak a hazaiak. Meg is lett a böjtje a figyelmetlenségünknek: Juhász Jónás akasztott ritkán látható bombagólt a kapuba, így a 48. percben ismét háromesélyessé vált a párharc. 

A gól hidegzuhanyként hatott, de a szó pozitív értelmében, ugyanis a kapott gól felrázta a mieinket, és szinte azonnal viszontválasszal büntettük a riogatást. Ismételten Salacz bizonyult eredményesnek, ezúttal lábbal lőtte ki szépen az alsó sarkot. 

Nem állítjuk, hogy ne rágtuk volna le a körmünket a hátralévő időben, ugyanis a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, nekünk pedig nem volt minden esetben olyan meggyőző a játékunk, mint ahogyan azt a fór megkívánta volna, ellenben erőfeszítéseink így is elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy a 2:1-es eredmény megtartásra kerüljön, és hogy bő 90 percnyi futball után mi zsebeljük be a pontokat. 

Játszottunk már jobban, de így sem elvitatható a csapat sikere. 100%-os mérlegünknek köszönhetően, jobb gólaránnyal csak a Hódmezővásárhely előz meg minket a tabellán! 

Makó FC — Iváncsa KSE 1:2
Gsz.: Salacz (2)

Hajrá Iváncsa!