2017.11.18. 20:07

Alaposan megnehezítettük a bajnokaspiráns dolgát!

A kispadról eltiltott Domján Attila a Dániel - Szauter, Aradi, Kertai, Fekecs - Imrik (Büki, 79.), Pribék - Majláth (Berényi, 75.), Folmer, Cseszneki (Mag, 89.) - Balogh L. kezdő tizenegynek szavazott bizalmat a szezon előtt az NB II-be való feljutást egyértelmű célként kitűző pécsiek otthonában. A találkozón jól kezdtek a vendéglátók, hiszen hamar a kapujukhoz szegezték az első játékrészben kissé talán idegesen futballozó ellenfelüket. Csapatunk ugyanakkor hátul jól állt a lábán, többször is "hősiesen" vetődtek bele védőink a hazai lövésekbe, és amikor már minden veszve volt, a szerencse is mellettünk állt, mint például Wittrédi kapufájánál.

A PMFC-fölényt hozó első 45 perc után nem is kezdődhetett volna rosszabbul számunkra a második, hiszen a becsúszó Aradi ellen a 46. percben befújt egy büntetőt Szommer Attila játékvezető: A tizenegyest Wittrédi magabiztosan értékesítette. (1-0)

Ezt követően azonban hatalmas fordulatnak lehetett szemtanúja a közel 600 fős nézősereg, hiszen Balogh révén az első ellentámadásból előbb egyenlíthettünk volna, a góllövőlista vezetője azonban átemelte ugyan Gőcze kapust, de löbbölése a kapufáról kifelé jött. A következő lehetőségből már betaláltunk: Imrik élesen középre lőtt szögletére Aradi remek ütemben érkezett, és a bizonytalankodó hazai kapusnak is köszönhetően közelről kiegyenlített. (1-1)
(...) Két perccel később pedig valóságos 'sokként' érte a hazaiakat, Imrik távoli, hajszálpontos lövése, ami szintén a hálóba kötött ki! (1-2)

Hátrányban természetesen rákapcsolt a PMFC, és nem sokkal később az egyenlítés is összejött ellenfelünknek, amikor is a játékvezető akár jogosan, akár nem, de befújt egy újabb büntetőt: Wittrédit persze nem zavartatta magát, és egalizált! (2-2)

A folytatásban mentek előre a hazaiak becsülettel a vezető találatért, ugyanakkor Berényi és Balogh előtt igen komoly lehetőségeink adódtak, hogy újabb gólt szerezzünk - Különösen Berényi erős fejesénél, ahol csak Gőcze kapus hatalmas bravúrja mentette meg a pécsieket!

Mivel védelmünk jól állt a sarkán, amikor pedig kellett, Dániel is bemutatott egy szép védést egy hazai szöglet után, maradt a döntetlen!

A második félidőben egy különösen élvezetes találkozón méltó ellenfelei voltunk a Pécsnek!

PMFC - Iváncsa KSE 2-2 (0-0)

Gólszerzők: Wittrédi (46. és 63. - mindkettőt büntetőből) illetve Aradi (55.), Imrik (57.)

HAJRÁ IVÁNCSA!