2023.01.23. 09:19

Az utolsó perc döntött

Soron következő második felkészülési mérkőzésünket az NB3 Nyugati csoportjában listavezetőként telelő Tatabányai SC ellen léptünk pályára, idegenbeli környezetben. A találkozó kis csúszással indult, ugyanis a nagyfokú havazás miatt időbe tellett, míg játékra alkalmassá sikerült avanzsálni a műfüves borítású játékteret. 

A találkozó során éppen a csúszós pálya okán eleinte akadtak némi labdakezelési és ki nem kényszerített passzhibák, azonban mindkét együttes hamar hozzászokott a nehezített körülményekhez. Jó tempó, lüktető futball jellemezte a két csapat tusakodását, a látottak alapján nem véletlen, hogy e két gárda vezeti a saját csoportját. A mieink szokásukhoz híven próbáltak kezdeményezően futballozni, ami lényegében sikerült is — még ha ezúttal valamelyest kevésbé olajozottan, mint bármikor máskor idestova. A szervezetten védekező hazaiak a gyors ellenakciókban voltak igazán hatékonyak, ezekből több esetben is szükségeltetett a védelmünknek hátrafele rohannia. Végül aztán nem ebből, hanem egy nagy bedobást követően meg is szerezték a vezetést a pályaválasztók: egy szerencsétlenül megcsúsztatott labda váltottak gólra közvetlen közelről. 1:0. 

A bekapott gól nem szegte kedvét a srácoknak, továbbra is igyekeztünk a saját játékunkat játszani, ám a félidőig nem sikerült kiegyenlíteni a számlát… 

…azonban a fordulás után tüstént mattolásra késztettük vetélytársainkat. Bányai Péter gyalogolt a labdával a kapu torkáig, ő pedig egy az egyben nem tudott hibázni. 1:1. 

A második játékrészben már sokkal inkább nekünk állt a zászló, az addigi kezdeményező futball még nagyobb dominanciával párosult, melynek ha nem is olyan gyorsan, de meg lett az eredménye: a párharc utolsó perceiben az iménti gólszerzőnk, Bányai Péter tudta megduplázni önmaga és csapata góljainak számát, beállítva ezzel az 1:2-es végeredményt. 

Egy igazán fáradalmas hetet egy meglehetősen hajtós, dinamikus párharc zárta, amely a szekszárdi meccshez hasonlóan remekül szolgálta együttesünk felkészülését. Folytatás szerdán a III. Kerületi TVE ellenében! 

 


Tatabányai SC - Iváncsa KSE 1:2
Gsz.: Bányai (2)

 Hajrá Iváncsa!