2022.09.05. 14:44

Egy pillanatig sem volt kérdés!

Hétvégén az NB3 Közép csoportjának 7. játéknapján az Újpest FC második csapata látogatott hozzánk. Aktuális ellenfelünk stabilan a tabella középső szekciójában foglal helyet, három győzelemmel és három fiaskóval a tizedik pozícióban tanyáztak a fordulót megelőzően. Az elsőcsapatból visszajátszókkal szerencsére ez alkalommal nem kellett számolnunk, ugyanis az NB1-esek a Ferencváros elleni derbire készültek, így kizárólag fiatalok alkották a vendégek utazó keretét.

 

Már az első perctől kezdve mi diktáltuk a tempót, azonnal ráerőltettük az akaratunkat az ellenfélre. Beadások tömkelege, jópár kísérletezés és folyamatos támadóharmadban való labdajáratás volt részünkről fellelhető, nem is csoda, hogy idejekorán hibára lett kényszerítve a lila-fehérek védelme: egy mélységi indítást követően az éppen Újpestről igazolt Jova Bálint csapott le a szabad labdára, a kapujából kirohanó hálóőr pedig már csak buktatni tudta a fiatal szélsőnket. Az esetet követően azonnal villant a piros Miklósi Benedek számára.

 

Nem lett volna elég baj a jogos kiállítás a vendégek számára, az abból adódó szabadrúgásból ött az újabb hidegzuhany: Cseszneki Richárd próbálkozása előbb elakadt a sorfalon, a lepattanó viszont már sikeresen irányt talált a hálóba, így 1:0-s előnyhöz jutottunk már negyedórányi játék után.

 

Létszámazonosan is mi domináltunk, emberelőnyben pedig pláne, fölényünk pedig újabb találatokban mutatkozott meg: Kercsó Bence kétszer is beköszönt a frissen beállt cerberusnak, de a kiállítást kiharcoló Jova Bálint is góllal üzent egykori klubjának. 4:0, tükörsima első félidő.

 

A fordulás után szisztémát váltottunk, megpróbálkoztunk az eddigiekhez képest másfajta játéképítési módozattal is. Ebben a játékrészben már valamelyest alábbhagyott a tempó, de persze így sem maradt fikarcnyi esélyük sem a vendégeknek. A hátralévő játékrészben már csak egy gólnak tapsolhattak a kilátogató vendégek, egész pontosan Aradi Csabának, aki egy sarokrúgást követően csúsztatott szép mozdulattal a ketrecbe. 5:0, kialakítva ezzel a már a 64. minutumban a végkifejletet.

 

A kiállítás igencsak megkönnyítette a dolgunkat, azonban ettől függetlenül is abszolút megérdemelt a győzelmünk. Gratulálunk a srácoknak!

 

 

 

Iváncsa KSE - Újpest FC II. 5:0

Gsz.: Kercsó (2), Cseszneki, Jova, Aradi

 

 

 

hajrá Iváncsa!