2023.04.05. 22:27

Elszenvedtük idei első vereségünket

Hétvégén soron következő bajnoki mérkőzésünket a Monor ellenében vívtuk meg hazai környezetben. Aktuális ellenfelünk ősszel igencsak nehézkesen kezdte a szezont, ehhez képest soványka, de értékes egygólos győzelmet arattunk ellenük. Már akkor is érezni lehetett rajtuk, hogy az akkori eredmények nem tükrözték hűen a tabellán elfoglalt helyezésüket, mostanra pedig kiegyenesedve, talán még magabiztosabb játékot is mutattak.

 

Az első félidőben rögvest ránk ijesztettek a vendégek, ugyanis az első lehetőségükből azonnal kapufáig jutottak. Ezt leszámítva viszont az első játékrészbenben mi voltunk kezdeményezőbbek, több játékosunk előtt is adódott nagy lehetőség, sőt, mi több, gólig is eljutottunk, azonban lesállás gyanánt érvénytelenítve lett a találat. Talán a játék sebességét érhette esetlegesen némi panasz, azonban a pálya talaja ugyancsak nem kedvezett a gördülékeny futballnak. Az első félidő végül gól nélküli patthelyzettel végződött, a fordulásra maradt a döntés.

 

A második 45 percben viszont kevésbé találtuk a saját játékunkat, és bár labdabirtoklást tekintve még mindig ellenfelünk fölé nőttünk, nem sikerült érdemben feltörnünk a monori reteszt. Nem úgy, mint a túloldalon, lévén a vendégeknek sikerült betalálniuk: a 66. minutumban egy kontratámadás végén Agóts Tamás juttatta a labdát a hálónkba. 0:1.

 

A bekapott találat kicsit felrázta a mieinket, és az addigiakhoz képest sikerült nagyobb erőket mozgósítani az egalizálás reményében. A második félidőben hiányolt helyzetek végre megjelentek, a támadásaink élénkebbek voltak, és végül újra háromesélyessé tudutk tenni a párharcot. Ez a 85. percben történt meg, Kercsó Bence lökete ért pontosan célba. 1:1.

 

A hajrára így bőven maradtak izgalmak, mindkét fél látszólag a győzelem megszerzésére törekedett. Roppant közel is álltunk az újbóli beköszönéshez, azonban Szabó Bence előtt adódó ziccer után sajnos érintetlen maradt Bozsó Antal kapuja. Bezzeg a pálya másik végében meg tudott zörrenni a háló, egész pontosan a 91. percben, amikor egy első gólhoz hasonlatos ellenakció után tudták bevenni a ketrecünket. Dráma, ráadásul a monoriak labdaszerzését egy tizenegyesgyanús szituáció előzte meg. A második találatot Hulicsár Máté szerezte, aki egyúttal be is állította a végeredményt.

 

Kis szerencsével lehetett volna több is benne, de az igazi önmagunkhoz képest kevesebbet mutatott magából a csapat. Van ilyen, ám remélhetőleg időben jött a pofon, és a hibákat javítva várhatjuk a soron következő, Paks elleni ütközetet.

 

Iváncsa KSE — Monor 1:2

Gsz.: Kercsó

 

 

Hajrá Iváncsa!