2022.09.26. 09:40

Fordulatokkal tarkított mérkőzésen nyertünk!

Vasárnap az NB3 Közép csoportjának 9. játéknapján a PTE-PEAC együttesét fogadtuk hazai környezetben. Bár aktuális ellenfelünket friss feljutóként köszönthetjük, három győzelmük és az eddigi mérkőzéseken mutatott játékuk alapján egy pillanatig sem szabadott őket lebecsülni.

 

A mérkőzés jó tempóban kezdődött, ám annál szerencsétlenebbül a mi részünkről: már az ötödik percben mattolásra késztettek minket a vendégek, egy szabad labdára rárobbanva és egy egyéni hibát kihasználva Makai Márk tudott eredményes lenni. 0:1.

 

Hidegzuhany, azonban játékosainkat nem törte meg a bekapott gól, nem változtatott a habituson és nem is volt ildomos ennek ellenére érdemben átalakítani az előzetesen eltervezett taktikát. Sikerült nagyfokú dominanciát kialakítanunk, ahol az ellenfélnek nem is igen akadtak további kísérletezéseik ebben a félidőben, míg a mi részünkről egyre jobban sorjázni kezdtek a lehetőségek. Rengeteg időt töltöttünk el az ellenfél térfelén, és a vendégek szűk védekezése ellenére is nem egy helyzetünket sikerült lövéssel zárni. A gól viszont akármennyire is próbálkoztunk, nem akaródzott összejönni, így a korai PEAC-találat egyúttal a félidei eredményt is jelentette.

 

A második játékrészben igyekeztünk még nagyobb erőket mozgósítani a gólszerzés reményében, és legnagyobb örömünkre nem is kellett sokat várnunk a labda gólvonalon túlra juttatására. Lélektanilag remek pillanatban, az 55. minutumban Kovács Sándor lőtt pazar labdakezelést követően még pazarabb gólt, majd szűk négy perccel Nyul Krisztián vette be fejjel a pécsi cerberus hálóját, még három perccel később pedig Maka Alex precízen elhelyezett találata következett, így pillanatok leforgása alatt nemhogy egalizálni, de rögvest kétgólos előnyre tudtunk szert tenni. 3:1.

 

A hátralévő időben könnyed futballt produkálhattunk volna, az elkövetkezendő játékpercekben higgadt, de egyúttal kombinatív játék jellemezte a mieinket, azonban a 72. minutumban történtek átírták a forgatókönyvet. Egy labdaszerzés után után vezethettek gyors ellenakciót a pécsiek, az egyritmusú kontra végén pedig Forró Attila talált be a kapunkba. Hozzá kell tenni, a labdavesztésünket véleményünk szerint erősen faltgyanús szituáció előzte meg, ám a bíró sípja néma maradt. 3:2.

 

A hajrá igencsak körömrágósra sikeredett, helyzetek adódtak itt is-ott is, így az utolsó pillanatig nyílt maradt a találkozó. Újabb találatot viszont már nem jegyezhettek fel a kilátogató nézők, avagy fordulatos mérkőzésen 3:2 arányban mi zsebeltük be a győzelemmel járó három pontot.

 

A mutatott játékkal ismételten elégedettek lehettünk, azonban még inkább kiemelendő a csapat mentális ereje, lévén a korai hátrány ellenére sem vesztettek egy pillanatig sem a lendületükből a mieink. Újabb győzelmünkkel továbbra is a tabella legfelső fokát foglaljuk el, veretlenül.

 

 

 

Iváncsa KSE — PTE-PEAC 3:2
Gsz.: Kovács S., Nyul, Maka

 

 

 

Hajrá Iváncsa!