2022.11.30. 14:25

Gyors előny, izzasztó végjáték, három pont!

Hétvégén az NB3 Közép csoportjának idei utolsó előtti fordulójában a Dabas gárdáját fogadtuk hazai környezetben. Csapatunk igazán felfokozott hangulatban várta a mostani ütközetet, lévén az előző játéknapon “porszem került a gépezetbe”, illetve mert tavaly mindkétszer alulmaradtunk riválisunkkal szemben, így halmozottan szükségeltetett kiküszöbölni a csorbát. 

Az első félidő a várakozásoknak megfelelően alakult, gyors, kombinatív játék és agilis futball jellemezte a mieinket, a meccs dinamikáját pedig legfeljebb a mély talaj nehezítette. Ellenfelünk középső zónás védekezésre volt berendezkedve, nem is véletlen, hogy a kapujuk elé szegeztük őket. Legnagyobb örömünkre nem kellett sokáig várakoznunk, hogy gólnak tapsoljunk, ugyanis már a negyedik minutumban sikerült betalálnunk: Jova Bálint tört befele egyéni szóló keretein belül a tizenhatoson belülre, akit csak szabálytalanság útján tudtak megállítani a vendégek, így az esetet követően nem teketóriázott a játékvezető sem, hogy a mészfoltra mutasson. A megítélt büntetőt Kercsó Bence értékesítette. 1:0.

Hogy az előny ne csupán fikarcnyi legyen, játékosaink tettek annak érdekében, hogy a fór kényelmes legyen. A 16. percben megintcsak Jova Bálint volt főszerepben, ezúttal gólpasszt osztott ki a középütt remek pozíciót fogó Vallejos Dominique-nak, aki higgadt mozdulattal, pontosan a kapuba tessékelte az annál is pontosabban kézbesített játékszert. 2:0, korai góljaink pedig egyúttal a félidei eredményt is jelentették. 

A második 45 percben majdhogynem minden mindegy alapon sokkalta offenzívabb játékkal rukkoltak elő a vendégek, nem véletlen, hogy már valamelyest nehezebb fába vágtuk a fejszénket a mérkőzés ezen periódusában. No persze a helyzetek így sem maradtak el — a szorítás ellenére is megannyi lehetőségünk adódott lezárni a meccset, ám a kísérletezéseink sajnos nem kerültek harmadszor, vagy netán többedszer is kifizetődésre. Nem úgy a túloldalon, ugyanis a hajrához érve Forgács András vette be sarokrúgás után a hálónkat, így a belsővédőből centerré avanzsált hórihorgas játékos könnyű végkimenetelből körömrágóssá változtatta a hátralévő perceket. A szépítésnek köszönhetően vérszemet kaptak a dabasiak, igyekeztek minden követ megmozgatni az egalizálás reményében, ám végül a bő 13 percnyi maradék játékidő kevésnek bizonyult ahhoz, hogy újból feltörjék a védelmünket, így a hármas sípszó után a mieink örvendhettek a három pontnak. 

Hengerelésnek indult, nehéznek bizonyult a vége, azonban ez az érdemeinkből mit sem von le. Csapatunk megérdemelten győzött, és a megszokott mértékű önbizalomtól duzzadóan várjuk a szezon utolsó, Szekszárd elleni hazai összecsapását. 

 


Iváncsa KSE — FC Dabas 2:1
Gsz.: Kercsó, Vallejos

 


Hajrá Iváncsa!