2020.03.08. 20:05

Győzelemmel rajtoltunk!

Kora tavaszi időben, a csepeli stadion játékra finoman szólva sem a legalkalmasabb pályáján kezdtük meg a tavaszi szezont, a bennmaradásért küzdő, télen alaposan erősítő Kelen SC ellen.

Jó pár percnek el kellett telnie, amire a csapatok alkalmazkodni tudtak a talajhoz. Az első lehetőség Zabari beadása után Killer előtt adódott, aki a balról bejövő labdát pörgette jócskán kapu mellé. 

Az első félidő, de jóformán a találkozó nagy részére igaz volt, az iváncsai mezőnyfölény, ami ebben a játékrészben még helyzetekben, ígéretesen végigvitt támadásokban is megmutatkozott.

Elég hamar, a 24. percben szereztük meg a vezetést egy kapitális védelmi hiba után. A hazaiak védője nagyon rosszul ért bele fejjel a labdába, és ahelyett hogy hazatette volna kapusának, átfejelte a kimozduló Zimát, Zabari pedig köszönte szépen, és a hálóba lőtt. (0-1)

A gól érezhetően megfogta az inkább leleksedésükkel kitűnő hazaiakat, akik kis híján összehoztak még egy öngólt is a 37. percben: Cseszneki szöglete után az egyik hazai védő csúsztatott saját felső kapufájára.

A Kelen SC támadójátékát főképpen a távoli lövések jellemezték ekkor, ám eze ka kísérletek Prokopot nem állították komoly feladat elé.

A fordulást követően az első bő 15 perc úgy festett, mint a korábbiakban: Birtokoltuk a labdát, és kis híján Fekecs középre lőtt labdája után az ida-oda flipperező játékszer egy hazai lábról majdnem a kapuba pattant - szögletre gurult.

A hazaiak dicséretére legyen mondva, hogy elhitték mindvégig, hogy pontot szerezhetnek. Az egyenlítéshez is közel jártak, hiszen Prokopnak kétszer is jó ütemben kellett kimozdulnia a kapujából, ráadásul egyszer még saját hiábáját (rossz felszabadítás lábbal) is korrigálnia kellett visszaérve üresen maradó kapuja előterébe. 

Sajnos a második félidő felétől nem igazán jutottunk el komoly lehetőségig sem, ellenben a Kelen lőtt még egy kapufát a rendes játékidő utolsó percében - Valljuk be, itt sokat köszönhetünk Fortunának is. 

Való igaz, hogy nem játszottunk jól, egy borzalmas állapotú pályán, egy lelkes ellenfél ellen (...) De ahogyan mondani szokás, a lényeg a jó rajt, ami a három pont megszerzésében megmutatkozott!

Egy hét múlva, vasárnap (14:30) a KTE Hufbau látogat Iváncsára.

 

Kelen SC - Iváncsa KSE 0-1 (0-1)
Gólszerző: Zabari (24.)
Sárga lap: Balogh (7.), Rőthy (13.), Lukács (64.) illetve Domokos (53.), Fekecs (59.), Aradi (61.)
Piros lap: -

Kelen SC: Zima, Erdei (Koós, 61.), Módly, Rőthy, Kasza, Balogh, Dankó, Wild, Pintér, Könczey, Lukács. Vezetőedző:

Iváncsa: Prokop - Madarász, Aradi, Varga B., Fekecs - Pribék, Domokos, Cseszneki (Vallejos (79.) - Killer (Hujber, 70.), Zabari (Nyul, 90.). Vezetőedző: Domján Attila

HAJRÁ IVÁNCSA!!!