2023.04.10. 21:25

Hatgólos meccsen sima győzelem Pakson!

Második csapatok következnek számunkra a bajnokságban, a Paksi FC fiataljaival csaptunk össze matinéidőben, idegenben. A tartalékcsapatok ellen rendre mindig nehéz dolgunk akadt, az előző idényben is, illetve idén is ezen csapatok törtek a legtöbbször borsot az orrunk alá, így hatványozott felkészülés előzte meg a mostani ütközetet.

Az eddigi találkozókhoz képest jobb minőségű talaj várt minket, és rögvest kiütközött, ha jó a "műhely", akkor nem marad sok kérdés nyitottan ebben a ligában. Bár néha riogattak minket vendéglátóink a kapunk előterében, összességében végig kézben tartottuk a mérkőzést, és a folyamatosan kidolgozott helyzeteink mellett a gólok sem maradtak el. Előbb Sili Luka köszönt be, majd Suszter László Márk is utat talált a hálóba, így az első félidőben hamar meggyőző előnyre tudtunk szert tenni. Kicsit pontosabbak lettek volna a befejezéseink, idő előtt eldőlhetett volna az összecsapás, így azonban relatíve nyílt maradt a párharc a második játékrészre. 

És mit ad Isten, a sok elpuskázott lehetőség után egy tizenhatoson belüli kezezés gyanánt büntetőhöz jutottak a hazaiak, melyet a 62. minutumban Gyurkits Gergő váltott gólra. 1:2, lélektani fölény a túloldalon.

Szerencsére azonban játékosaink tettek annak érdekében, hogy ne kapjanak vérszemet a zöldmezesek, lévén nem sokkal később Bányai Péter bizonyult tarthatatlannak a tizenhatoson belül, illetőleg Suszter László is megintcsak túljárt mindenki eszén, ezáltal a 78. percre voltaképpen eldőlt a három pont sorsa. 1:4, ám a végkifejletet nem ez jelentette, hanem a 85. minutumban történtek, ugyanis ekkor még egy szöglet utáni kontrából szépíteni tudtak a paksiak, azonban az újbóli találat már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, így végül 4:2 arányban a mieink hagyhatták el örömtelibben a játékteret. 

Sikerült kijavítanunk az előző fordulóbeli csorbát, ráadásul a rivális Hódmezővásárhely vereséget szenvedett a Kecskeméttel szemben, ennek köszönhetően pedig két lejátszott mérkőzéssel kevesebbel, újra átvettük a vezetést a tabellán. Gratulálunk a srácoknak, így tovább!

 

Paksi FC II. - Iváncsa KSE 2:4
Gsz.: Suszter (2), Sili, Bányai 


Hajrá Iváncsa!