2022.08.28. 23:54

Hoztuk a kötelezőt!

A Balatonlelle elleni első fordulóbeli Magyar Kupa-győzelem után újabb hosszú túra várt minket, ugyanis a második játéknapon Kadarkútra látogattunk, hogy döntsünk a továbbjutás sorsáról. Aktuális vendéglátóink a Somogy megyei első osztályban szerepelnek, ahol a tavalyi kiírásban a negyedik helyen végeztek.

 

A pálya minősége nem volt az igazi, így eleinte nehezen tudtunk alkalmazkodni a pattogós talajhoz. Mindemellett picit álmoskásra is sikeredett a kezdés, ugyanis az első helyzetek hazai oldalon íródtak fel: Előbb egy fejesnél kellett nagyot nyújtóznia Ordasi Gergőnek, majd két további lökettel veszélyeztettek a kadarkútiak, üzenve ezzel, egy percig sem szabad lebecsülni őket. Kellett is nekünk ez a fajta riogatás a kapunk előterében, lévén innentől kezdve valamelyest nagyobb fokozatra kapcsoltak a mieink, és ha akcióból nem is tudtuk feltörni őket, sarokrúgás után mégis eredményesek tudtunk lenni: csapatkapitányunk, Aradi Csaba emelkedett mindenkinél magasabbra és bólintott védhetetlenül a kapuba. 0:1.

 

A félidő hátralevő részében próbáltuk folyamatos nyomás alatt tartani a védelmüket, azonban sem az ellenfél szűk védekezése, sem pedig a gyep göröngyös mivolta nem kedvezett a dinamikus játéknak, így újabb gólt nem sikerült elérnünk a 45 perc alatt. Kósza helyzeteink adódtak ugyan, illetőleg a túloldalon is sikerült vezetni egy-egy veszélyesebb kontratámadást, mindezen látottak közül viszont egyszer sem pihent a labda a hálóban…

 

…egészen a második félidőig, ahol már sokkal könnyedebb futball és megannyi találat tette színessé a találkozót. Vendéglátóink egyre inkább fáradni kezdtek, mi pedig hatékonyan használtuk ki az egyre inkább sokasodó védelmi megingást. Kellett persze a gólcsap megindításához az is, hogy az első felvonásbeli Acsa-fejes után Suszter László két bődületesen nagy találattal vétesse észre magát: az 58. és a 68. minutumban klasszis mozdulatok előzték meg a kísérletezést, na de a lövések sem voltak csúnyák.

 

3:0-s, meggyőző előnyünket követően beállt többek között Maka Alex is, akinek nem is kellett sok idő ahhoz, hogy nemhogy egyszer, de rögvest három ízben köszönjön be az ellenfélnek. A 72, a 86, majd a 87. percben érkezett a mattolás, amely sorozatban a harmadik mesterhármasa idén. Egészen imponáló teljesítmény!

 

A sorminta viszont nem a triplával, hanem egy tűpontos Vallejos-szabadrúgással zárult, kialakítva ezzel a 7:0-s sikert.

 

Nehezen indult be a gépezet, habkönnyed lett a vége. Gratulálunk a srácoknak, kíváncsian várjuk a folytatást!

 

 

Kadarkút VSK - Iváncsa KSE 0:7

Gsz.: Maka (3), Suszter (2), Aradi, Vallejos

 

 

Hajrá Iváncsa!