2023.04.13. 03:12

Kétgólos siker az MTK fiataljai ellen!

Újfent hétközi csatában találtattuk magunkat, ezúttal az MTK II-t szükségeltetett legyűrnünk céljaink elérése érdekében. A találkozó három játékosunk számára is különös téttel bírt, lévén csapatkapitányunk, Aradi Csaba is megvetette korábban a lábát kék-fehér szerelésben, de Suszter László úgyszintén három évet lehúzott ugyanebben a dresszben, továbbá Nyul Krisztián is nyolc és fél évnyi MTK-s szolgálatot tudhat eddigi sportpályafutásában. No meg persze volt mit törlesztenünk ellenük, hiszen az odavágón nulla ponttal távoztunk a pesterzsébeti albérletükből.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyed órában sikerült ellenfelünk fölé kerekedni, sőt, Sili Luka révén centiken múlt, hogy idejekorán vezetéshez jussunk. Azt követően viszont már az MTK is riogatott a kapunk előtt, négy esetben ők is meglehetősen közel álltak a gólszerzéshez. Legnagyobb örömünkre azonban nem a kék-fehérek voltak azok, akik be tudtak volna köszönni: a 38. minutumban Sili Luka mértani precizitással beívelt labdájára Suszter László érkezett őrző nélkül, aki aztán fejjel úgy vette be Csenterics kapuját, ahogyan azt egy ilyen szituációban illik. 1:0, innentől pedig a mérkőzés forgatókönyve abszolút pozitívan íródott számunkra, ugyanis az MTK balhátvédje, nevezetesen Christian Anokye már a 43. percben mehetett zuhanyozni második sárgalap okán. 

Az egygólos hazai előny egyúttal a félidei eredményt is jelentette, ám a kiállítással az addigi kiélezett derbi hamar egyoldalúvá vált. Egyedül az elkényelmesedés miatt aggódhattak az iváncsai drukkerek, nem is véletlen, hogy olykor-olykor ki tudtak jönni az MTK-s fiatalok a szorításból. Noha egy-két kontrán túl valamirevaló helyzetig már nem jutottak a vendégek, mi viszont nem hagytuk kihasználatlanul az emberelőnyünket: a 78. perc főszereplője az első találat szerzője volt, avagy  Suszter László tudta megduplázni önmaga és csapatának góljainak számát. 2:0, ezzel pedig lezártnak tekinthettünk a párharcot. 

Mérkőzés képét befolyásoló momentum volt a vendégek létszámban való megfogyatkozása, azonban ennek ismeretében sem elvitathatatlan a mieink győzelme — sőt! Csapatunk az első félidei rövid periódust leszámítva végig kézben tartotta a meccset, és a pálya viszontagságai ellenére is higgadt, olajozott játékot tudtak játékosaink produkálni. 

Gratulálunk a srácoknak! Folytatás vasárnap a Ferencváros ifjoncai ellen!Iváncsa KSE — MTK II. 2:0
Gsz.: Suszter (2)
 


Hajrá Iváncsa!