2023.04.18. 10:52

Legyűrtük a Fradit!

A forduló talán legnagyobb rangadója következett az NB3 Közép csoportjának 32. fordulójában, amikoris az FTC népligeti komplexumában vendégeskedtünk. Jelenlegi vendéglátóink idén csak egyszer, a Budapest Honvéd fiataljai ellen szenvedtek vereséget, a pesti tartalékok csatáját leszámítva viszont meggyőzően lépték le ellenfeleiket, sőt mi több, legnagyobb riválisunkat, a Hódmezővásárhelyt is sima 3:0-s összesítéssel küldték nemrégiben haza. Nem véletlen, hogy alaposan fel kellett kötni mindkét gárdának a gatyáját, ha jó eredményt szerettek volna elérni, ráadásul a túloldalon az NB1-es csapatból visszajátszva Mercier is segítette a fiatalok dolgát. No persze az erőviszonyok az októberi kupameccsen sem érdekeltek minket…

 

Tavasszal talán az eddigi meccsekhez mérten a mostani párharc bizonyult a legtempósabbnak, ahol két kultúrált futballt játszó együttes mérte össze erejét. A mieink rendkívül agilisan kezdtek, ami a mérkőzés egészében labdabirtokláson alapuló, domináns játékban mutatkozott meg — no meg persze a mezőnyfölényünk helyzetekben is kicsúcsosodott. Sili, Bányai, Suszter, Kercsó, talán mindegyik támadónk tudott kísérletezni, azonban a ferencvárosiak cerberusa valamennyi esetben résen volt, amikor meg már ő is tehetetlen volt, akkor a felsőlécen csattant a zsuga. Megannyi lehetőségünk közül végül egyet sem tudtunk 45 perc alatt értékesíteni, így az első játékrész hálózörgés nélkül, patthelyzettel zárult.

 

A fordulást követően ugyancsak rá akartuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre, ennek megvalósulásában pedig a segítségünkre volt az is, hogy a hazaiak látszólag kezdtek elkészülni az erejükkel. Amint kicsit is megingott a védelmük, mi könyörtelenül büntettük azokat: Előbb Bányai Péter csente el szemfülesen a labdát a belső védőtől és passzolt az üres kapuba, majd három perccel később Sili Luka lendületét nem tudta lekövetni ugyanaz a hátvéd, aki köszönte szépen, és egy az egyben a kapussal szemben már nem hibázott. 0:2.

 

Nyeregben érezhettük magunkat, lefutottnak látszott a mérkőzés, csakhogy a 80. minutumban futotta erejéből viszontválaszra a Fradinak, és Ladányi Gergő révén szépíteni tudtak, ezáltal az utolsó bő tíz perc könnyű csata helyett körömrágósra sikeredett, de szerencsére már újból nem tudták feltörni a védekezésünket, így 2:1-es összesítéssel a mieink örülhettek jobban a hármas sípszó után.

 

Újabb igencsak értékes három ponttal gyarapodtunk és ezzel még közelebb kerültünk céljaink eléréséhez. Gratulálunk a srácoknak, abszolút megérdemelt a győzelem!

 

 

FTC II. — Iváncsa KSE 1:2
Gsz.: Bányai, Sili

 

 

Hajrá Iváncsa!