2022.10.10. 11:32

Megszakadt a sorozat

Vasárnap szokatlan időpontban, 11 órától játszottuk le soron következő bajnoki mérkőzésünket, ezúttal az MTK II. fogadott minket idegenbeli környezetben, az ESMTK pályán. Második csapatok ellen mindig nehéz felkészülni, ugyanis sok kérdést vet fel, kik játszhatnak vissza az elsőkeretből, miképpen alakul a taktikai megfontoltságuk a visszajátszókat/feljátszókat/keretösszetételt illetően, azonban a mostani összecsapásunk egy napra esett az NB2-es gárdával, illetve az U19-esek hét közben a Youth League-ben, a Jelgava ellen voltak érdekeltek, így bíztunk benne, hogy egy fásult, netán foghíjas alakulattal találjuk szemben magunkat.

 

Ezzel szemben nem csupán az ellenfél tűnt fásultnak, mi sem tudtunk arra a fokozatra kapcsolni, ami egy megfelelő mértékű dominancia kialakításához elvárt lett volna. Nem is fásult, álmoskás talán a legjobb szó a látottakra, ugyanakkor a vendéglátók sem tudtak magasabb hőfokon pörögni, így jóformán a mezőnyharcot láthattak a kilátogató nézők. Még így is valamelyest mi bizonyultunk kezdeményezőbbeknek, ugyanis több helyzetet sikerült kidolgoznunk, míg az MTK-soknál egy-egy kósza lehetőséget leszámítva rendre elfogyott a tudomány a támadóharmadhoz érve. Számottevően nem forogtak veszélyben a kapuk, így gól nélküli patthelyzettel zárult az első 45 perc.

 

A szünetről kiérvén hasonló mederben folytatódott a csata, annyi különbséggel, hogy az 55. minutumban történtek sikeresen felrázták a mieinket. Igen ám, de ehhez kellett egy kapott gól is: egy szöglet utáni kavarodás után Molnár Ádin gyötörte be a labdát a hálónkba. 1:0.

 

Hidegzuhany, de talán még idejében. Ezt követően egyre nagyobb elánnal támadtunk az egalizálás, illetőleg a fordítás reményében. Jöttek is a lehetőségek, sokat időztünk az ellenfél kapujának előterében, ezúttal mégis hiányzott valami a befejezéseknél, pedig több esetben is ott volt a lehetőség a mattolásra. Noha kontratámadások révén alkalmanként az MTK is tudott nekünk hazárd pillanatokat okozni, ám a nagyobb lehetőségek mégis a mi nevünkhöz íródtak. Mindhiába, mivel újabb gólt már nem jegyezhettünk fel, így Molnár Ádin találata bizonyult a mérkőzésen sorsdöntőnek.

 

Ma nem sikerült kellően éleseknek lennünk, melynek köszönhetően elszenvedtük idénybeli első vereségünket. És még így is több volt benne, azonban ma nem akaródzott összejönni a gólszerzés. Jövő héten a Ferencváros második csapata ellen mutatkozik lehetőség kiküszöbölni a csorbát.

 

 

MTK II. — Iváncsa KSE 1:0
Gsz.: -

 

 

Hajrá Iváncsa!