2022.09.19. 10:22

Pazar győzelem az NB2 éllovasával szemben!

Szombaton nagy feladat várt ránk, ugyanis a Magyar Kupában az NB2-es élcsapat, a feljutásra esélyes Gyirmót FC Győr együttesével néztünk farkasszemet. A találkozó hazai környezetben zajlott le, a mérkőzést pedig nagyfokú érdeklődés övezte, mi sem mutatja ezt jobban, hogy megteltek a lelátók a pálya mentén.

 

Semmiben sem változtattunk a ránk általában jellemző koncepcióhoz képest. Játékosaink úgy fogták fel ezen párharcot, mintha “egy lenne a sok közül”, így különösebb nyomás nélkül, taktikai megfontolásunkon nem változtatva vágtunk neki az ütközetnek. Értelemszerűen a vendéggárda bizonyult kezdeményezőbbnek, mi pedig a nagy nyomás miatt jellemzően védekezésre voltunk késztetve. A csapatvédekezés stabil lábakon állt, ugyanis ha helyzetekig el is jutottak a gyirmótiak, nemigen tudták érdemben megbontani a mieink hátvédsorát. Amint nálunk volt a labda, akkor kifejezetten szemrevaló, egyritmusú akciókat tudtunk vezetni, főleg kontratámadások révén, illetve a második labdát felvétele után tudtunk veszélyeztetni. Meg is ráncigáltuk az oroszlán bajszát, sőt, mi több, még mi ijesztettünk rájuk: A 10. minutumban Petrezselyem Tamás gellert kapott labdája talált utat a hálóba, majd Suszter László egyéni szólója után lőtt pontosan a kapuba, így 2:0-s, szenzációs első félidőt produkáltak a mieink.

A második játékrészben sem változott eleinte a játék képe: próbált nyomás alatt tartani minket a vendég együttes, azonban a komolyabb lehetőségeket mi jegyezhettük fel. Meg is született rövides időn belül a harmadik találatunk is: Megintcsak Suszter, aki egy jobbszélről történő lapos beadásra érkezett remek ütemben a kapu elé és passzolta a labdát a ketrecbe. 3:0.

Méltán érezhettük úgy a látottak alapján, hogy itt már semmi sem szólhat közbe a továbbjutást illetően, látszólag nem is találták a rést a pajzson a sárgamezesek. Azonban a 68. percben egy könnyűszerrel megadott, de fújható tizenegyes átírta a forgatókönyvet. A félidőben beállt Nagy Patrik értékesítette a megítélt büntetőt.

Az eredmény kozmetikázásra került, a lélektani előny viszont átszállt a Gyirmótra, ugyanis innentől kezdve az addig meddő csatározás egyre élesebbé vált vendégoldalon, mi pedig egyre nehezebben viseltük az ostromlást. Nem is sikerült megúsznunk újabb kapitulálás nélkül: egy lepattanó labdát az iménti gólszerző, Nagy Patrik lőtte elemi erővel a hálóba. 3:2.

Az utolsó negyedóra körömrágósra sikeredett, egy pillanatig sem érezhettük felszabadulva a kapunkat, ám a hősies védekezés, fáradhatatlan küzdeni akarás és a szakadatlan csúzsás-mászás megtette hatását, lévén a hátralévő időben már nem tudott újabb mattolásnak már nem lehettünk szemtanúi, így 3:2 arányban mi jutottunk tovább a következő körbe!

Elképesztő eredmény, pazar játék, majd a hajrában elképesztő küzdőszellem jellemezte a csapatot. Le a kalappal a srácok előtt, nagyon nagy fegyvertény, még nagyobb skalp ez a győzelem!

 


Iváncsa KSE — Gyirmót FC Győr 3:2

Gsz.: Petrezselyem, Suszter (2)

 

 

Hajrá Iváncsa!