2023.03.28. 11:24

Pontrúgások döntöttek!

A 27. fordulóhoz érvén a Ceglédi VSE együttesét fogadtuk hazai környezetben. A szebb napokat megélt egyesület jelenleg a tabella hátsó szekciójában helyezkedik, pedig játékosállomány tekintetében akad a keretben néhány olyan labdarúgó, aki az odavágón is alaposan megnehezítette a dolgunkat.

 

Ezúttal sem bizonyult sétagaloppnak az ütközet, gyors kontratámadásaik és szélvészléptű csatáraik révén több ízben is tudtak kellemetlen pillanatokat okozni a kapunk előterében. Mondhatjuk úgy is, támadásvezetések tekintetében mindkét fél jeleskedett, ugyanis nekünk is sikerült szép számmal megbontanunk a ceglédiek mélyen meghúzott védekezését, ám a már említett gyors ellentámadások révén ők is sokat kísérleteztek. Ha végül nem is akcióból de pontrúgásból egy-egy ízben itt is-ott is sikerült kapitulálásra késztetni az ellenfél védelmét: előbb Aradi Csaba vette be Haála Kada kapuját egy szöglet utáni lepattanóból, majd a túloldalon Annus Árpád értékesített egy ellenünk megítélt büntetőt. 1:1, és bár továbbra is sokat pattogott a labda a felek tizenhatosain belül, újabb mattolásnak már nem tapsolhattak a kilátogató nézők ebben a játékrészben.

 

Ám a szünet után nem kellett sokat várni, hogy a levegőbe csapjunk! Megintcsak sarokrúgásból oltunk eredményesek, ezúttal Nyilas Bence fejelt a rövid oldalról tűpontosan a hosszúba. 2:1.

 

Minden lehetőségünk megvolt rá, hogy idejekorán lezárjuk a meccset és könnyűvé tegyük a hátralévő perceket, azonban ezúttal kissé akadozott a gépezet — igaz, a pálya talaja sem segítette a kombinatív játékot. Az egygólos fór nyomán a hajrá tartogatott még némi izgalmakat, azonban helyzetek ide- vagy oda, érintetlenek maradtak a ketrecek a hármas sípszóig, így ha a vártnál nehezebben is, de újfent be tudtuk zsebelni a győzelemmel járó három pontot.

 

Megint fontos csatát nyertünk meg és újabb lépéssel közelebb kerültünk céljainkhoz. Sok idő viszont nincs a regenerálódásra, ugyanis szerdán már Pécsen, a PTE-PEAC ellenében szükségeltetik a legjavunkat nyújtanunk.
Gratulálunk a srácoknak a győzelemhez!

 


Iváncsa KSE — Ceglédi VSE 2:1

Gsz.: Aradi, Nyilas

 

 

Hajrá Iváncsa!