2023.05.23. 21:39

Remivel zártuk a szezont

Hétvégén utolsó bajnoki mérkőzésünkhöz érkeztünk, ahol immáron bajnokként, a tabellát tekintve tét nélkül léphettünk pályára. Hogy mindenki meccsben maradjon, illetőleg hogy játékosaink jó állapotban készülhessenek az osztályozóra, a találkozón olyan labdarúgók is szerephez jutottak, akik az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséget kaptak vagy kevesebbszer voltak kezdők. A kijövetelkor kedves gesztusban részesültünk, ugyanis a hazai játékosok díszsorfallal és tapssal köszöntötték a mieinket.

 

A pályán viszont már annál kevésbé volt szívélyes a fogadtatás, ugyanis míg mi próbáltunk ügyelni arra, hogy senki se sérüljön le a sorsdöntő mérkőzések előtt, addig a túloldalon többször is nagyfokú vehemenciával vetették bele magukat a párharcokba. A kemény belépőket több esetben nehéz volt szó nélkül hagyni, pláne, hogy a játékvezető lapok tekintetében minket jobban szankcionált, mint vendéglátóinkat. Mindemellett a játékvezető — bőven véleményes keretek között — vezetőedzőnket, Tóth Andrást is elküldte a kispadról, ami hangos megrökönyödést váltott ki a magukat szép számban képviseltető iváncsai publikumnál.

 

Az első játékrész kevés helyzetet tartogatott, inkább a második félidőben jegyezhettünk fel komolyabb lehetőségeket. A gólok is ezen etapban születtek, előbb Bányai Péter köszönt be, utóbb pedig büntetőből vették be a kapunkat a dabasiak. További helyzetek még bőségesen akadtak a részünkről, azonban újbóli mattolásra már nem sikerült késztetnünk a hazaiakat, melynek fényében 1:1-es remivel végződött a két gárda indulatoktól sem mentes összecsapása.

 

A lefújás után persze már az örömködés feledtette a meccs heves mivoltát, lévén azt követően a díjátadóra került sor, ahol a csapat átvehette az elsőségért járó aranyérmeket és a velejáró serleget is.

 

Gratulálunk a játékosoknak, edzőknek, szakmai stábnak és mindazon embereknek, akik valamilyen módon segíteni tudták csapatunk előremenetelét. Ez már önmagában elismerésre méltó eredmény, azonban hátradőlni még nem szabad, ugyanis május 28-án és június 4-én 17:30-as kezdésekkel még hátra van két, Kozármisleny elleni sorsdöntő csata, ami arról dönt, vajon melyik osztályban szurkolhatunk jövőre szeretett klubunknak. Az odavágó idegenben kerül megrendezésre.

 

 

FC Dabas — Iváncsa KSE 1:1

Gsz.: Bányai

 

 

Hajrá Iváncsa!