2022.09.13. 11:06

Szoros első félidő után sima győzelem!

Immáron 8. bajnoki fordulóhoz érkezvén Ceglédre látogattunk az újabb három pont reményében. Aktuális ellenfelünknél nyáron jelentős változások mentek végbe, a keret jelentős részét idén fiatalok alkotják, kiegészülve egy-két, ezen a szinten rutinos labdarúgóval.

 

Az első félidőben a tőlünk megszokott kezdeményező játékot láthattuk, a hazaiak jobbára a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A pálya tengelyének megszállásával nehezen sikerült megbontanunk az ellenfél reteszét, míg ők kontratámadások révén igencsak veszélyeseknek bizonyultak. Akármennyire is kiütközött a dominanciánk, mégis inkább a hektikusság jellemezte ezt a játékrészt, ugyanis gólok tekintetében meglehetősen nagy adok-kapok kerekedett ki. Első ízben mi voltunk eredményesek, a nyolcadik percben Jova Bálint zárta be a hosszú sarkot és helyezte el a labdát a gólvonalon túlra, ám három minutummal később Ványi Zsombor tudott válaszolni a mattolásunkra. Az egalizálás után bő tíz perccel Maka Alex is beköszönt, ezzel újra előnyhöz juttatva a mieinket, ám Ványi Zsombor megintcsak “kiegyenlítette a számlát”, így 35 percnyi játékidő elteltével már négy találatnak örvendhettek a kilátogató vendégek. A két kapott gól némileg megzavarta a játékosainkat — nem voltunk újabban hozzászokva a kapituláláshoz —, azonban a játék mezőnybeli aspektusait látván kívülről úgy érezhettük, ennek ellenére sem kell aggódnunk a meccs hátralévő idejében.

 

A második félidő végül ehhez mérten elég egyoldalúvá is sikeredett. Vezetőedzőnk, Tóth András három poszton is cserélt a szünetben, a cserék pedig jelentős minőségbeli javulást hoztak. Példázza ezt az is, hogy további három szerzett találatból kettőt csereként beállt játékos szerezte: a sérüléséből frissen felépült Kovács Sándor zörgette meg a hazaiak hálóját, majd Kercsó Bence is kihasználta a hátvédsor pillanatnyi megingását, végül pedig a szintén padról beszálló Salacz Máté szemfüles gólja zárta a sort. 66 perc elteltével kialakult a végkifejlet, azaz 5:2 arányban a mieink hagyhatták el győztesen a játékteret a hármas sípszó után.

 

A megszokottnál nehezebben indult, ám annál simább lett a vége. A fordulóban több, számunkra kedvező eredmény is született, így ezzel a sikerrel immáron négy pont az előnyünk a tabellán.

 

 

Ceglédi VSE — Iváncsa KSE 2:5

Gsz.: Jova, Maka, Kovács, Kercsó, Salacz

 

 

Hajrá Iváncsa!